GOJKOVIĆ pred Hrvatsku: Igrači vjeruju da mogu, zaslužuju finale!

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće sjutra protiv Hrvatske polufinalni duel olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.

Crnogorski i hrvatski vaterpolisti bili su rivali u grupi, u prvoj fazi takmičenja, a duel je u uzbudljivoj završnici pripao izabranicima Ivice Tucaka 8:7.

”Teška utakmica, a ne bi trebalo da nas opterećuje to što ih nismo odavno pobijedili. Najvažnije je da gledamo naprijed, da gledamo pozitivno, jer je svaka utakmica drugačija. Čini mi se da igrači vjeruju da mogu da naprave rezultat koji žele i da zaslužuju finale. Bili smo dosta puta na korak, nismo imali i sreće nekoliko puta, ako ponovimo ono što smo uradili protiv Mađarske imamo velike šanse.Trenutak inspiracije odlučuje, neko mora da eksplodira, ali je osnovno da kao tim djelujemo homogeno i da zadržimo odbranu kakvu smo imali do sada”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Hvatska je bila uspješnija i u polufinalnom duelu Igara u Londonu i na putu do zlatne medalje eliminisala crnogorske vaterpoliste. Crna Gora je bez pobjede u međusobnim duelima, u zvaničnim utakmicama na velikim takmičenjima, od 2010. godine.

Filip Klikovac ističe da je meč sa Hrvatskom u grupi izgubljen nesretno.

„Dobro ih poznajemo, spremićemo se još bolje, vjerujemo u sebe. Pokazali smo kvalitet protiv Mađarske, mada smo uvijek znali da možemo da igramo sa svima. Sa samopouzdanjem i spremni da damo sve od sebe ući ćemo i u meč sa Hrvatskom“, rekao je Klikovac.

Crnogorski vaterpolisti nastup u polufinalu izborili su pobjedom protiv Mađarske, nakon boljeg izvođenja peteraca, 13:11, dok je Hrvaska eliminisala Brazil 10:6.

”Inspiracija golmana je veoma važna. Imam i Zdravka uz sebe, vrhunskog golmana, ako ne krene nešto ne sumnjam da će izvući situaciju. Da ne budem lažno skroman, branimo najbolje na ovom turniru. Ko će od njih branniti Pavić ili Bijač svejedno je. O tome ne bi trebalo da razmišljamo. Duboko vjerujem da je došlo vrijeme za medalju. Meč sa Hrvatskom doživljamao kao da je posljednja šansa, igramo kao da je četvrtfinale, kao da nema popravnog. Prošli smo težak put, stresne situacije, a oni imali lakšeg rivala u četvrtfinalu, a mogli su i da biraju i birali sa kim će igrati u prvoj eliminacionoj fazi. Mislim da smo više u turniru, ali i malo i više umorni. Ovakva uutakmica izvlači i zadnji atom snage i mi ćemo ga dati”, kazao je golman Miloš Šćepanović.

Polufialni duel Crne Gore i Hrvatske počeće u 17 sati i 20 minuta. U drugom polufinalu, u 21 sat i 30 minuta, igraće Srbija i Italija.