HITNO POTREBAN NOVAC ZA OPERACIJU: Mladom Podgoričaninu sve lošije!

Podgoričaninu Srđanu Roćenoviću zdravstveno stanje se iz dana u dan pogoršava. Njegova majka Mira Ćirković moli sve one koji mogu da joj pomognu u ovoj teškoj životnoj situaciji.

Srđanu je potrebna je pomoć kako bi sakupio novac za operaciju u Beogradu koja mu je već duže vrijeme predstavlja problem jer je van finansijskog domašaja.

On je već imao niz operacija a njemu su 18. februara 2015. godine u Kliničkom centru Crne Gore ustanovili fisuru analnog dijela debelog crijeva, a zatim tokom operacije prekinuli sfinkter. Kako njegova majka, Mira Ćirković kaže, od tada je vezan za postelju i  trpi jake bolove koji su se posljednjih mjeseci proširili.

“Nakon toliko šetanja od nemila do nedraga i nerazumijevanja dovedena sam na prosjački štap. Samohrana sam majka, otac koji je imućan ne pita za svoje rođeno dijete godinama, a posebno ne u ovako teškom stanju. Živimo kao podstanari na Starom aerodromu u nepunih 30 kvadrata popločanim hladnim pločicama u potkrovlju zgrade podgoričkog naselja Stari aerodrom, i to od moje invalidske penzije (291e). Svakodnevno nam je potreban novac za Srđanovu posebnu ishranu i terapiju i na to su odlazile pare koje bi nam uplatili dobri ljudi, porodica, prijatelji i Srđanove kolege sa posla. Novac za taj put, kao i operaciju, nemamo”, kazala je Ćirković.

Da bi tridesetogodišnjem Srđanu riješili osnovni problem zbog kojeg je na postelji od 18. 02. prošle godine moraju ići za Beograd. Zahvat se mora uraditi u privatnoj klinici jer u Crnoj Gori nije moguć. Samo to košta 700 eura, a taj zahvat omogućava pristup narednim operacijama. Takođe radi zahvata potrebno je ostati minimum 10 dana, što predstavlja dodatnu finansijsku presiju na budžet koji je itekako tanak. Ipak, Srđanova majka se nada čudu jer je stanje njenog sina iz dana u dan sve gore.

”Svakodnevno trpi jake bolove, ogluvio je na lijevo uho, a sada su mu, nakon tri operacije radili operaciju petog i šestog pršljena vratnog i ugradnju vještačkih implantata, unazad dva dana nađene su promjene na šestom i sedmom prsljenu vratnom. Ne znam šta da radim ni kako da spasim muka svoje nedužno dijete”, kazala je Mira.

Za pomoć Srđanu možete uplatiti novac na žiro račun Hipotekarne banke 520031000000130251, na ime Mira Ćirković.