EPCG slavi 106 godina rada

Elektroprivreda Crne Gore danas obilježava 106 godina rada, a kako su saopštili, u Crnoj Gori je u prvih sedam mjeseci proizvedeno 1,74 miliona megavat sati električne energije, 8,04 hiljade više od planiranog.

Kako su rekli njeni predstavnici,106. rođendan obilježavaju u atmosferi dobrih proizvodnih rezultata i iščekivanju početka radova na implementaciji jako značajnog projekta – drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja.

Takođe, posebno raduje činjenica da su kupci sve zadovoljniji kvalitetom usluga kompanije.

“Prije tačno 106 godina, na današnji dan, crnogorski suveren Nikola I u Cetinju je ozvaničio početak rada prve električne centrale za javne namjene. Tada je Cetinje, znatno prije mnogo razvijenijih evropskih centara, dobilo električno osvjetljenje. Zbog toga se 19. avgust, datum izuzetnog događaja za našu državu, proslavlja kao Dan EPCG”, navodi se u saopštenju elektroenergetske kompanije.

Oni su kazali da su zahvaljujući pogonskoj spremnosti i pouzdanosti postrojenja, ali i zalaganju zaposlenih, proizvodni objekti EPCG za sedam mjeseci proizveli 1,74 miliona MWh električne energije.

“EPCG raspolaže kapacitetima za proizvodnju električne energije ukupne instalisane snage 867,5 MW, od čega se 649 MW, odnosno 75 odsto odnosi na hidroelektrane Perućica i Piva, a 218,5 MW, odnosno 25 odsto na TE Pljevlja”, precizirali su iz EPCG.

Oni su naveli da je istraživanje Centra za monitoring i istraživanje (CEMI), sprovedeno u julu, potvrdilo da je EPCG na pravom putu i da su kupci sve zadovoljniji kvalitetom usluga.

“Velika većina građana smatra da se kvalitet snabdijevanja popravio ili ostao na istom nivou u posljednje dvije godine, s tim da je udio odgovora da se popravio ili jako popravio skočio sa 29,1 odsto iz prošle godine na 38,4 odsto u julu”, naveli su iz EPCG.

Takođe, istraživanje je pokazalo da su građani danas vrlo zadovoljni kvalitetom usluga na šalterima, internet stranicom, sredstvima komunikacije koje EPCG stavlja na raspolaganje, jasnoćom i jednostavnošću računa, tačnošću računa za električnu energiju, u značajnoj mjeri i samim snabdijevanjem, kao i komunikacijom koju ostvaruju sa EPCG.

“I ove godine EPCG je odlučila da vrijednim nagradama iznenadi redovne platiše, a pokretanjem akcije Podijelimo teret 4 opet smo pružili jedinstvenu priliku domaćinstvima da po izuzetno povoljnim uslovima otplaćuju dugovanja. Organizovanjem niza akcija povećan je broj redovnih platiša”, rekli su iz EPCG.

Julske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobilo je čak 51,3 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 169,69 hiljada kupaca plaća pet i deset odsto nižu cijenu električne energije. EPCG i u narednom periodu sprema razna iznenađenja i programe lojalnosti, koji će redovnim platišama donijeti dodatne koristi.

“Jedan od događaja koji je obilježio period između dva rođendana EPCG je i osnivanje Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS)”, podsjetili su iz EPCG.

Skupština akcionara EPCG 23. juna jednoglasno je prihvatila predlog Odbora direktora o osnivanju preduzeća, koje je nezavisna kompanija, a osnivač je EPCG u kojem ima 100 procentno vlasništvo.