Najpoznatija plavuša devedesetih upravo je napunila 46 godina. Ali to nikada ne biste rekli!

attends the "This Must Be The Place" premiere during the 64th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 20, 2011 in Cannes, France.

Srećan rođendan Klaudiji Šifer! Ova lepa dama zagazila je u drugu polovinu pete decenije, ali i dalje izgleda kao devojka. Jedan od najboljih supermodela devedesetih godina ima svoje “tajne” i trikove koji joj pomažu da sačuva vitku figuru, te “ispegla” poneku boru i zablista čak i onda kada joj nije dan.

Lepa Nemica nije više u fokusu kao tokom svojih slavnih dana, ona se posvetila majčinstvu, ali i radu u svojoj modnoj kući. No, kada se pojavi na crvenom tepihu ili u editorijalima prestižnih magazina harizmatična plavuša objašnjava šta znači biti mladolik!

Ponekada, dok gledamo slike sa početka njene karijere, čini nam se da nije ostarila ni dan!

Ona je u svetu modelinga bila gotovo tri decenije, zabeleževši preko 700 različitih naslovnih strana i modnih editorijala. Poslednju naslovnicu krasila je pre dve godine, kada je zablistala u nemačkom “Vogu”.

Foto: Guliver/ Getty images
Foto: Guliver/ Getty images

 

Nekadašnji supermodel kaže da je s godinama naučila da ceni svoj izgled i pažljivo vodi računa o zdravlju i ishrani. Ne pije alkohol, ne konzumira grickalice i kofein i najčešće su na njenom tanjiru voće i povrće.

“Osećam se mnogo zdravije u svojoj četrdesetoj, nego što sam to bila u svojoj dvadesetoj. Vremenom naučiš da se čuvaš i da više vodiš računa o sebi i ne uzimaš svoj izgled i zdravlje za gotovo”, istakla je ona jednom prilikom.

Klaudija Šifer ima i svoju posebnu dijetu, kada slučajno “nabaci” koji kilogram viška, a na kojoj se ne gladuje i može se smršati čak 3 kilograma za svega 5 dana.