Ljubiša Tumbaković zadovoljan konacnim ishodom igre ” Soklova”

Selektor naše reprezentacije Ljubiša Tumbaković zadovoljan je kako smo otvorili kvalifikacije.

“Sokolovi” su igrali 1:1 u Klužu, uz mnogo sreće, jer je domaćin promašio penal u 96. minutu. Ipak, utisak je i da smo sreću zaslužili, jer smo tokom čitavog duela bili ravnopravan rival.

“Vrlo je specifična situacija kada se penal svira u posljednjim minutima utakmice. I naravno da u tom momentu cijeli film utakmice prođe u jednoj sekundi. I da istog momenta poželiš da ostane rezultat koji je bio do tada. Statistički je uvijek bliže da daš gol nego da promašiš, ali mi smo imali tu sreću da je protivnički igrač promašio”, rekao je Tumbaković.

Naš selektor je dodao da je zadovoljam igrom u prvom poluvremenu.

“Postoji pravilo u fudbalu da igraš onoliko dobro koliko ti protivnik dozvoli. Mi smo u prvom poluvremenu odigrali egal utakmicu. Ipak je Rumunija ekipa koja je u prethodnim kvalifikacijama bila vrlo ubjedljiva, pa je bila na Evropskom prvenstvu, pa su iz te ekipe sedmorica-osmorica igrala u startnoj postavi, a onda su još igrali kod kuće, i to još uz dodatni motiv što je to prva utakmica u ovoj mini-ligi. I mi smo tako postavili igru da bi eventualno sa nekim našim kvalitetima došli do rezultata. Domaćin se mnogo bolje nametnuo u drugom poluvremenu, kontrolisao sredinu terena i bio mnogo ubedljiji nego u prvom dijelu”, objasnio je bivši trener i direktor Partizana.

On je bio nezadovoljan i terenom u Klužu na kojem je odigrana utakmica.

“Kakav je bio protivniku, takav je bio i nama, ali realno, teren nije na nivou takmičenja. I sigurno da bi na boljem terenu bio bolji i kvalitetniji fudbal, i od crnogorske i od rumunske selekcije”, objasnio je Tumbaković.

Grupe E kvalifikacija je već u prvom kolu potvrdila prognoze da će biti izuzetno interesantna. Poljska je ispustila pobjedu u Kazahstanu, dok je Danska jedva savladala Jermeniju.

“Interesantna je situacija, i prije početka se znalo su Danska, Poljska i Rumunija favoriti, a da ćemo svoju šansu tražiti mi, Kazahstan i Jermenija. Kazahstan je čak i dobro igrao, a Jermenija izgubila na strani samo 1:0, tako da preostalih devet kola svi zajedno možemo da napravimo zanimljivu mini-ligu”, kaže selektor Crne Gore.

Tumbaković na kraju može biti zadovoljan jer je osvojio bod na gostovanju protiv ekipe koja je igrala na Evropskom prvenstvu, i to veoma dobro.

“Mislim da Rumunija ima sjajne pojedince i da današnje izdanje nije njeno pravo lice. Mislim da mogu mnogo bolje i da će vjerovatno u narednim utakmicama pokazati svoj kvalitet”, zaključio je Tumbaković.

Crna Gora u sljedećem meču dočekuje Kazahstan, 8. oktobra.