ISTRAGA O NEMANJINOM NESTANKU: Uhapšeni Marko Vujačić (45) i Zoran Muhadinović (44)

Cetinjani Marko Vujačić (45) i Zoran Muhadinović (44), koji se sumnjiče da su pomagali Vladimiru Ulami (24) i Darku Mijoviću (26) koji su oteli Nemanju Medina 8. jula, uhapšeni su juče nakon što je Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici uvažilo žalbu višeg državnog tužioca Željka Tomkovića, javljaju Dnevne novine.

Istražni sudija Višeg suda Vladimir Novović, nije odredio pritvor Muhadinoviću i Vujačiću nakon što su prije pet dana uhapšeni zbog sumnje da su u periodu od 8. jula do 4. avgusta, pružili pomoć Ulami i Mijoviću nakon počinjenog krivičnog djela otmice na štetu Nemanje Medina.

Nadležni vjeruju da je Medina sa osumnjičenima spajala trgovina oružjem, što je bio i razlog zbog kojeg je nestali mladić, kako se sumnja, toga dana došao do Virpazara gdje se susreo sa Ulamom.

 “Ulama je, zajedno sa jednom ili više za sada nepoznatih osoba, zahtijevao od oštećenog da nešto učini, ne učini ili trpi na svoju štetu. Kako to oštećeni nije prihvatio, primjenjivali su silu prema oštećenom, nanijevši mu tjelesne povrede od kojih je krvario, potom su ga stavili u prtljažnik “megana” i s njim ga odvezli i sakrili na, za sada, nepoznato mjesto. Nakon toga su Ulama i Mijović u periodu od 8. jula do 12. jula u mjestu Jabukov Do, u blizini lokalnog puta ka Rijeci Crnojevića, zapalili ovaj automobil” ocijenio je tužilac u naredbi za sprovođenje istrage.

U policiji i tužilaštvu vjeruju da će spisak osumnjičenih biti još veći, jer je u toku kriminalistička obrada više muških i ženskih osoba. Posebno, u toku je potraga za albanskim državljaninom Adrijanom Kastratijem.