Podgorička policija rasvijetlila dva podmetanja požara

Podgorička policija rasvijetlila dva podmetanja požara na automobilu i objektu za tehnički pregled motornih vozila, saopšteno je iz Uprave policije.  Osumnjičeni  su uhašeni.

„Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, 06. septembra 2016. godine u Podgorici lišili slobode L.N. (23) iz Podgorice, zbog sumnje da je u dva odvojena događaja podmetnuo požar na automobilu i na objektu za tehnički pregled motornih vozila vlasništva sugrađanina C.Ž.“navode iz Uprave policije.

Naime, osumnjičeni je kako se sumnja 17. februara 2016. godine oko 03,20 sati u ulici Vojvode Maša Đurovića, koristeći zapaljivu tečnost-benzin polio i zapalio pmv marke ,,Toyota Yaris” podgoričkih registarskih oznaka koje koristi C.Ž, prilikom čega je na automobilu nastala veća materijalna šteta.

Iz Uprave policije kažu da su nakon obavljenog uviđaja i izvršene kriminalističke obrade, identifikovali i uhapsili pomenutog Podgoričanina koji je priveden nadležnom tužiocu.

On je, kako je pojašnjeno, priveden uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela.