MUP od ponedjeljka uspostavlja call centar 19820 radi provjere upisa u birački spisak!

U svjetlu primjene novog izbornog zakonodavstva, Ministarstvo unutrašnjih poslova oformilo je call centar sa jedinstvenim brojem 19820.
Pozivanjem ovog broja i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, građani će od operatera moći dobiti informacije o tome da li su upisani u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasaju.

Jedinstveni broj 19820 dostupan je za sve operatere mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori i poziv je od ponedjeljka besplatan za građane.

“Call centar, koji je smješten u prostrijama Područne jedinice za upravne unutrašnje poslove u Podgorici, u punom kapacitetu biće pušten u rad u ponedjeljak, 12. septembra 2016. godine, a za ovu svrhu oformljeno je šest linija na kojima će raditi 15 studenata raspoređenih u dvije smjene – od 07 do 13 časova i od 13 časova do 19 časova. Angažovani operateri će u septembru mjesecu informacije građanima pružati radnim danima u navedenim terminima, dok će u oktobru mjesecu, osim radnim danima, angažovani studenti pružati informacije građanima i vikendom. Call centar MUP-a radiće do završetka izbornog dana, odnosno do 16. oktobra 2016. godine do 20 časova”, saopšteno je iz MUP-a.