Okončani sudski postupci protiv Svetozara Marovića

e mail 2109 2008 vNovosti - Podgorica podgorica-zgrada vrhovnog i ustavnog suda , podgorica-zgrada vrhovnog i ustavnog suda II
Usvajanjem sporazuma koje je bivši funkcioner DPS-a Svetozar Marović potpisao sa Specijalnim državnim tužilaštvom, priznajući da je bio vođa kriminalne grupe u Budvi, okončani su svi postupci protiv njega. Marovićev branilac, advokat Zdravko Begović, za „Dan” kaže da zvaničnih istraga protiv njegovog branjenika više nema, a samim tim ni pregovora o novim sporazumima o priznanju krivice.

“Prema mojim saznanjima, zvaničnih istraga protiv Marovića više nema. Postupci protiv njega su završeni potpisivanjem sporazuma koje je sud prihvatio. Nemam informaciju da se vodi neka nova istraga protiv njega, niti je ispitivan na okolnosti drugih djela, osim onih koja su mu stavljena na teret naredbom o sprovođenju istrage od decembra prošle godine”, kazao je Begović za „Dan”.

Marovićev branilac ponovio je da je ukupna kazna zatvora za oba sporazuma koja je njegov branjenik potpisao sa Specijalnim državnim tužilaštvom tri godine i deset mjeseci. Kako je najavio, u narednom periodu uputiće zahtjev za spajanje kazni koje su ovim sporazumima, izrečene Maroviću.