Ove nedjelje počinju štrajk glađu

Radnici bjelopoljske fabrike mineralne vode Bjelasica Rada nezadovoljni su pregovorima sa predstavnicima većinskog vlasnika Eurofonda, zbog čega planiraju da ove sedmice počnu da štrajkuju glađu.

Radnici su, kako prenosi Pobjeda, nazvali bezuspješnim svoj put u Podgoricu gdje su u sjedištu većinskog vlasnika, Eurofonda, tražili pomoć od direktora Bojše Šotre.

Oko 55 radnika te jedine fabrike mineralne vode u Crnoj Gori traži isplatu osam zaostalih plata, uplatu doprinosa kao i ponovno pokretanje proizvodnje.

Predstavnik sindikata fabrike, Ljiljana Raković, kazala je da im je vlasnik Eurofonda kazao da sačekaju da se završe izbori.

“Navodno će tada Vlada odlučiti o oslobađanju dobijenih kreditnih sredstava od dva i po miliona dobijenih od Abu Dabi fonda, kako bi se izmirio dio duga”, kazala je Raković i dodala da radnici ni ovoga puta nijesu povjerovali u tu priču.

Ona je podsjetila da su radnici nekoliko puta protestima pokušavali da skrenu pažnju na svoje probleme.

“Za godinu i po, koliko fabrika ne radi, protestovali smo ispred kapije preduzeća, blokirali magistralu, razgovarali sa predsjednikom i potpredsjednikom opštine, ali nikakva rješenja niko ne nudi. Zato smo odlučili da radikalizujemo proteste u koje ćemo uključiti i svoje porodice”, kazala je Raković.

Ona je najavila da će se tokom sedmice dogovoriti o datumu ponovnog odlaska u Podgoricu, gdje će ispred zgrade Vlade početi štrajk glađu.