Radionica Pametna mobilnost, jaka ekonomija

Širom Evrope obilježava se Evropska nedjelja mobilnosti – godišnja kampanja o održivoj urbanoj mobilnosti, čiji je cilj da podstakne lokalne vlasti da uvedu i promovišu mjere održivog transporta i pozovu sugrađane da praktikuju zdraviji način kretanja.

U znak podrške zdravim stilovima života, Program Ujedinjenjih nacija za razvoj u saradnji sa kancelarijom Delegacije EU u Crnoj Gori, EU Info centrom i ostalim partnerima organizuje radionicu pod nazivom Pametna mobilnost, jaka ekonomija. Radionica će se održati sjutra, 21. septembra u prostorijama EU Info centra u Podgorici sa početkom u 11 sati.

“Evropska nedjelja mobilnosti pruža priliku za razmatranje konkretnih rješenja za izazove kao što su zagađenje vazduha i buka, saobraćajne gužve, saobraćajne nesreće i zdravstveni problemi prouzrokovani emisijama štetnih gasova iz automobila. Ostavljanjem automobila kod kuće tokom ove sedmice, a vožnjom bicikla, hodanjem i korištenjem javnog prevoza, život u gradu možemo učiniti zdravijim, sigurnijim i ugodnijim. Evropska nedjelja mobilnosti trajaće do 22. septembara”, navodi se u saopštenju EU Info centra.

Centar za održivi razvoj je program koji zajedno realizuju Vlada Crne Gore i UNDP, po modelu bliskog partnerstva.