Roditelji tuže školu,a direktorica NN lice

Roditelji djevojčice koju je u ponedeljak u zgradi OŠ „Drago Milović“ napao rotvajler, ponijeće tužbu protiv direktorice škole i nepoznate osobe koja je uvela psa u prostorije škole, pišu mediji. Učenica četvrtog razreda juče nije pohađala nastavu zbog stresa koji je doživjela. Direktorica škole podnijeće tužbu protiv NN lica.

To je epilog incidenta koji se dogodio u ponedjeljak nakon velikog odmora, kada su se đaci iz dvorišta vraćali u učionice i kada je crni rotvajler djevojčicu ogrebao po nozi i iscijepao joj bluzu i helanke. Direktorica je najavila podnošenje tužbe protiv NN osobe, jer je uvjerena da pas nije lutalica.

Tužbu će, kako se nezvanično saznaje, podnijeti i roditelji djevojčice protiv OŠ „Drago Milović“, direktorice Ružice Lazarević i NN lica vlasnika psa.

Djevojčica, kazala je direktorica, juče nije pohađala nastavu zbog stresa koji je doživjela.

“Naša učenica je imala problema sa dijabetesom i najvažnije nam je da se njeno stanje stabilizuje “, kazala je Lazarević.

Djevojčici koju je napao pas u pomoć je pritekla nastavnica Dragica Petković. Ona je ispričala da je reagovala instinktivno.

“ Pas je paniku djece i mahanje rukama doživio kao igru. Reagovala sam instinktivno, prvenstveno kao majka. Jednom rukom obuhvatila sam djevojčicu, i nogama nastojala da ga odgurnem od nje “,  rekla je Petković.

Iz škole su odmah alarmirali Odjeljenje bezbjednosti, Komunalnu policiju i službenike kotorskog Azila za pse, čiji je zaposlenik bio u Tivtu, pa se na licu mjesta pojavio za nekoliko minuta. Direktorica škole je kazala kako postoje indicije da je psa u školu uvela grupa starijih učenika.

“Kroz razgovore razrednih starješina sa đacima pokušaćemo da saznamo ko je to učinio “, kazala je Lazarević