Kako da negativno razmišljanje promijenite u pozitivno

Sa svim obavezama koje sa sobom donose stres, brigu i vječitu trku sa vremenom – sigurno je da imate osjećaj kao da ne možete biti srećni ni jednog trenutka, ali to nije istina.

Veliki broj ljudi se svakodnevno susrijeće sa mnogim problemima zbog čega često ne mogu da zaustave negativne misli, ali srećom – moguće je naučiti kako da razmišljate pozitivno i svoj život preokrenete kako biste se osjećali bolje.

Dovoljno je da ispratite ove korake i sigurno je da ćete napraviti pozitivnu promjenu u svom životu koja će kao rezultat imati mnogo srećniju svakodnevicu:

Precizno definišite svoje misli

Ono što mislimo – to nam se i dešava. Ako negativno razmišljate – svaki problem će biti još teži, još ćete više energije potrošiti za rješavanje, a sigurno je da ćete se osjećati još gore. Međutim, ako promijenite misli i pravilno ih formulišete u pravom trenutku – upravo vam misli mogu biti od najveće koristi prilikom rješavanja problema pred kojim se nalazite.

Upravo kada se nađete u nekoj situaciji koja vam izaziva stres i osećaj neuspjeha – potrebno je da svoj tok misli preokrenete i kažete sebi: “Sve je u redu”, “Desiće se ono što je najbolje za mene”, “Sve je moguće”.

Veoma je važno da temelj ovakvog načina razmišljanja bude pozitivan i da u njih zaista vjerujete. Tako ćete uspjeti da lakše pronađete svoj unutrašnji mir, što će vam dati više snage da nastavite da se borite i rešite svoje probleme.

Vizualizacija kao dio svakodnevice

Veoma je važno da naučite tehniku vizualizacije, jer vam to može biti veoma korisno u svakodnevnici kada želite da se izborite sa naletom engativnih misli. Sve što je potrebno jeste da se opustite i dopustite sebi da maštate.

Vizualizujte u svojoj glavi sve što biste voljeli da vidite, čujete, kako biste voljeli da se neke stvari odvijaju – zamislite rješenje nekih problema koji vas muče, u svojim mislima ostvarite neke ciljeve koje ste davno zacrtali, novac koji želite da zaradite i slično.

Radite ovo što češće u toku dana, a najbolje je pred spavanje kada vam pažnja nije podijeljena i kada je svakako poželjno da se opustite i prepustite sanjarenju. Vizualizacija će vas napuniti pozitivnom energijom zbog koje ćete imati više motivacije, samopouzdanja, a samim tim bićete i produktivniji, srećniji, ostvareniji…

Sve je promjenljivo/ništa nije konačno

Upravo je ovo istina koju morate da prihvatite – ništa nije konačno i sve je promjenljivo. Ako ste trenutno nesrećni zbog lošeg poslovnog statusa ili radnog mjesta – to nije konačno, kao što ni vaši ljubavni problemi u ovom trenutku ili loše zdravlje.

Promjena je ono što je pozitivno u svemu što nam se dešava. Svaka situacija se može promijeniti i poboljšati, ni jedan problem nije konačan i bez rješenja, a ako to prihvatite – svakog dana ćete se osjećati srećnije jer ćete biti rasterećeniji.

Češće radite ono što volite

Postoje stvari u kojima jednostavno uživamo više nego u drugim stvarima. Ako je to u vašem slučaju hobi kojima volite da se bavite – onda je potrebno da češće odvajate vrijeme za to. Dokazano je da se osjećamo ispunjeno, živo i punim energije kada radimo ono u čemu zaista uživamo, a kako bismo se češće tako osjećali – potrebno je da svakog dana sebi priuštimo malo vremena koje ćemo potrošiti upravo na stvari koje volimo da radimo.

S obzirom na to da nije ništa važnije od toga da se osjećate dobro – jer je jedino to način da svakog dana budete srećni, produktivni i da se lakše borite sa životnim izazovima – veoma je važno da uradite sve što možete da se istinski tako osjećate. Jedan od tih načina jeste i da svakog dana odvojite vrijeme za ono što zaista volite da radite – bez obzira na to što je u pitanju.