Film festival će završnog dana prikazati deset filmskih naslova

Podgorica film festival će završnog dana prikazati deset filmskih naslova od kojih izdvajaju ostvarenja domaćih autora – crnogorsku premijeru filma As trains go by, autora Aleksandra Vujovića, koji će se prikazati u KIC-u Budo Tomović, nakon koje će uslijediti film zatvaranja “Dnevnik mašinovođe”, Miloša Radovića, kao i film“Koža će nam postati siva”, reditelja Ivana Bakrača.

Film “Ruske kape”, Koste Đorđevića, prikazaće u okviru programa kratkih filmova u Narodnoj biblioteci Radosav Ljumović, u 17 sati.

U 22:00 , u KIC-u Budo Tomović prikazaće se nagrađivani dokumentarac reditelja Pitera Vebera, “Ten billion” kojim će se i zaključiti ovogodišnji program Podgorica film festivala.

Crnogorska kinoteka će u okviru Dana evropske baštine, nakon završetka zvaničnog programa Podgorica film festivala, od 28. do 30. septembra u Knjižari Karver prikazati četiri filmska ostvarenja, nastala po djelima Mihaila Lalića: „Hajka“ (1977), „Lelejska gora“ (1968), „Pusta zemlja“ (1980) i „Svadba“ (1973). Projekcije filmova će biti organizovane svake večeri u 20 sati.

Program ovogodišnjeg Podgorica film festivala ispunilo je četrdeset filmskih naslova, a ulaz na sve projekcije je slobodan.

Ovogodišnji Festival podržali su Sekretarijat za kulturu i sport grada Podgorice, Ministarstvo kulture, Ministarsvo finansija i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.