Medojević dobitnik medalje za bezbjednost

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević dobitnik je medalje 11 septembar za policijsku i javnu bezbjednost za 2016. godinu koju godišnje uručuje organizacija Interportpolice iz Sjedinjenih Američkih Država, saopšteno je iz Pokreta za promjene.

Kako se navodi, program nagrade 9/11 je pokrenut da bi prepoznao službenike širom svijeta koji su se izdvojili u stalnoj borbi protiv terorizma. Nebojša Medojević je dobitnik počasne medalje kao član Odbora za bezbijednost i odbranu.

“Podsjećanja radi, Nebojša Medojević je tokom svoje političke karijere pokrenuo čitav niz pitanja koje su se ticale sprege vrha vlasti i organizovanog kriminala, kao i visoke korupcije – počevši od slučaja Jugopetrol, preko privatizacije Telekoma, KAP-a, Željezare itd.  Upravo je Nebojša Medojević javno kritikovao i obznanio šverc eksploziva i oružja iz Crne Gore koji su korišteni za teroristički napad u Parizu zbog čega je uhapšen crnogorski državljanin u Bavarskoj i osuđen na 4 godine zatvora. To je ujedno bio i razlog da Milo Đukanović lično podnese krivičnu prijavu protiv njega”, navodi se u saopštenju.

U obrazloženju Interportpolisa se navodi da je Medojević primio počasnu nagradu 9/11 Pohvale za bezbjednost zbog: Istaknutog rukovođenja i organizacionog dostignuća države i globalne zajednice.