“Sokoli” otputovali za Dansku

Fudbaleri Crne Gore otputovali su za Kopenhagen, gdje ih očekuje duel sa Danskom u 3. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018.
Nakon ubjedljive pobjede protiv Kazahstana (5:0), “sokoli” u dobrom raspoloženju dočekuju sjutrašnji okršaj.

Pred put za Dansku, selektor Ljubiša Tumbaković je kazao da žele da nastave kontinuitet dobrih igara.

“U Rumuniji smo odigrali korektno, protiv Kazahstana prvi dio meča je bio sjajan. Tako ćemo se postaviti u Kopenhagenu i vidjeti šta će nam donijeti taj stav”, kazao je Tumbaković.

Sa ekipom je krenuo i Mirko Vučinić, ali male su šanse da se on sjutra nađe u timu.

“Mirko je sa nama, ali su minimalne šanse da bude i na terenu. Pokušaćemo da osposobimo Vukčevića i Šćekića, ali povrede nijesu zanemarljive”, rekao je Tumbaković.
Šćekić je kazao da Crnu Goru očekuje veoma teška utakmica, ali ističe da igrači vjeruje u sebe.

“Jedan dobar meč je za nama, dobro smo se pripremili i kao što sam najavljivao dali smo 100 odsto svojih mogućnosti i rezultat nije izostao. Na vrijeme smo postizali golove i onda je bilo lakše kontrolisati čitav tok utakmice. Želim da se zahvalim navijačima na odličnom navijanju. Što se tiče narednog meča, očekuje nas težak meč. Imamo poštovanje prema svima ali vjerujemo u nas i naše mogućnosti i dobar rezultat”, izjavio je Šćekić za Cg-fudbal.

Danci meč sa našom selekcijom dočekuju nakog poraza od Poljske u Varšavi (3:2), tako da su pod imperativom pobjede. Skandinavci su svjesni važnosti utakmice.

“Poslije neuspjeha u Poljskoj, sada je ova utakmica još važnija za nas. Znam da su fudbaleri veoma motivisani i da svi želimo tri boda. Borićemo se žestoko u utorak”, rekao je fudbaler Kopenhagena, Vilijam Kvist Jorgensen.

Sjutrašnja utkamica na “Parken stadionu” u Kopenhagenu igra se od od 20:45 sati.