Nadal najavio kraj takmičarske sezone 2016.

Španski teniser Rafael Nadal objavio je da je završio takmičarsku 2016. i da će se na teren vratiti naredne godine.
“Nije tajna da sam došao na Olimpijske igre nedovoljno pripremljen i oporavljen, ali moj cilj je bio da osvojim medalju za Španiju. Ubrzanje procesa oporavka mi je donijelo bolove, i zbog toga sam prinuđen da se zaustavim i počnem pripreme za 2017. godinu. Vrijeme je za odmor i početak intenzivnih priprema za sljedeću sezonu”, napisao je Nadal na društvenim mrežama.

To znači da Španca nećemo gledati na turniru u Bazelu, na Mastersu u Parizu, kao i na završnom turniru sezone u u Londonu.

“Žao mi je što neću nastupiti u bazelu, pošto sa tog turnira imam lijepe uspomene i finale prošle godine sa Rodžetom Federerom”. Takođe se neću takmičiti u Parizu gdje me je pubilika uvjek lijepo prihvatala”, napisao je Nadal.
Podsjetimo, Nadal je poslije poraza od srpskog tenisera Viktora Troickog u Šangaju najavio da bi mogao da propusti ostatak sezone.

“Za mene je sezona praktično završena, prihvatam to”, rekao je tada Nadal, koji je u 2016. osvojio dva turnira – Masters u Monte Karlu i turnir u Barseloni.

On trenutno zauzima šesto mjesto na ATP rang listi.