,,Sokoli“ postali apsolutni hit u posljednja dva mjeseca

Fudbaleri Crne Gore apsolutni su hit u posljednja dva mjeseca, rezultati na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dali su novu nadu da ,,sokoli“ mogu izboriti nastup na velikom takmičenju.

Ipak, predsjednik Fudbalskog saveza Dejan Savićević ne želi da se diže prevelika eufija, iako je jasno da je oduševljen igrama ekipe Ljubiše Tumbakovića.

Kako gledate na rezultate Crne Gore u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji?

– Sigurno da svi moramo biti zadovoljni početkom kvalifikacija, odnosno bodovnim saldom, igrom i svim ostalim. Moram reći da nam se i sreća malo osmjehnula, kao da nam se vraća za ono što se dešavalo u prethodnim ciklusima. Igrači su pokazali veliku borbu, od samog starta. Protiv Rumunije su izvukli bod, onda prikazali simfoniju u utakmici sa Kazahstanom, onda izginuli do kraja u meču protiv Danske. Te utakmice sam se plašio, jer Danska igra dobro i ima veoma kvalitetnu reprezentaciju. Ali, vidjelo se da smo dali svoj maksimum i to nam se isplatilo. Iz Danske smo donijeli tri velika boda. Međutim, sada nam slijedi potpuno drugačiji dio kvalifikacija. U principu, sada bi trebali da pobjeđujemo. Apetiti su porasli, počela su računanja, kombinacije… Najvažnije je da ostanemo mirni, nogama čvrsto na zemlji, ne smijemo poletjeti. Imam povjerenja u stručni štab, siguran sam da će selektor sve to skockati onakokako treba i da ćemo nastaviti ovim uspješnim putem u kvalifikacijama – rekao je u intervjuu za Arenu Dejan Savićević.

Koji su planovi FSCG po pitanju razvoja infrastrutkure?

– Dok god budem predsjednik Saveza, ulagaćemo u infrastrukturu i poboljšavanje uslova za treniranje. Ne možemo sve sami, treba nam pomoć države, op- ština. Nadam se da ćemo naredne godine uraditi bar jednu tribinu na Cetinju, a plan je da se uredi i stadion u Nikšiću. Želimo da sredimo tribine, jer su u lošem stanju, kako bi i u Nikšiću mogle da se igraju utakmice seniorske reprezentacije, kao i finale Kupa, da se ne igra stalno u Podgorici. Ta dva projekta bi mnogo zna- čila jer moramo da povećamo broj stadiona na kojima mogu da se igraju velike utakmice. Trenutno je preveliko opterećenje na stadionima u Podgorici i Petrovcu, ti tereni propadaju zbog toga. Morali bismo da imamo četiri ili pet stadiona koji zadovoljavaju sve kriterijume.

Opširnije u današnjoj ARENI, Pobjeda