Grizman najbolji fudbaler u prošloj sezoni!

Primera je odlučila – Antoan Grizman je najbolji fudbaler za prošlu sezonu!

Napadač Atletiko Madrida potukao je veliku konkurenciju i na gala svečanosti u Madridu đe je sinoć proglašen za najboljeg fudbalera La Lige u sezoni 2015/16. Umjesto njega nagradu je primio direktor Jorgandžija Joze Luis Kaminero koji je u ime Francuza poručio da je ponosan na ovo priznanje.

Dijelile su se nagrade i šakom i kapom, a odluka da titula najboljeg pripadne napadaču trećeplasiranog tima u Primeri možda će zaboljeti mnoge u Španiji. Najvažniji hajlajt večeri je da među nagrađenima nema Kristijana Ronalda. Ni u jednoj kategoriji Portugalac nije dobio priznanje u Primeri, pa će sigurno biti nezadovoljan.

Dosta trofeja pokupili su igrači Ateltika, tako je najbolji golman za prošlu sezonu Jan Oblak, najbolji defanzivac Dijego Godin, a najbolji trener Dijego Čolo Simeone. Dva priznanja otišla su u Barselonu, Luisu Suarezu za najboljeg fudbalera van Evrope i Leu Mesiju za najboljeg napadača u La Ligi.

Od dva priznanja koja su završila u rukama igrača Reala jedno je ono koje je pripalo mladom Marku Asensiju koji je otkriće za sezonu 2015/16, dok je Luka Modrić najbolji vezista za prošlu sezonu.