Šćepanović očekuje pobjedu nad Partizanom

Budućnost Voli u sedmom kolu ABA lige u subotu gostuje beogradskom Partizanu, koji je kao i crnogorski šampion neporažen u dosadašnjem dijelu Jadranske lige. Trener „plavih“, Vlado Šćepanović, očekuje da će njegovi prvotimci dati svoj maksimum i nastaviti pobjednički niz.

“Očekuje nas prije svega fizički zahtjevna utakmica sa ekipom Partizana koja jeste izgubila zadnju utakmicu protiv Bešiktaša, ali to je njima dodatni motiv pred ovu utakmicu da pruže još više pred svojom publikom”, kazao je Šćepanović.

Partizanu, kako je dodao, sigurno ne treba prijetiti kada igra na domaćem terenu i pred svojom publikom.

“To je ekipa koja kao i mi u dosadašnjem dijelu prvenstva nije zabilježila ni jedan poraz. Imaju dobrog trenera, dobre igrače, očekuje nas veoma teška i zahtjevna utakmica, gdje ni mi nijesmo bez šansi”, rekao je Šćepanović.

On je naveo da je normalno što je Partizan favorit na svom parketu, dodajući da su “plavi” imali više vremena za pripremu meča.

“S obzirom da smo imali dva, tri dana problema sa bolešću igrača – virusi, temperature, ali dobro. Kako je nama tako je vjerovatno i svima. U svakom slučaju ne idemo sa bijelom zastavom u Beograd. I nikad nigdje nećemo poći na taj način, tako da imamo i mi svoje šanse, vjerujemo u svoj kvalitet, samopouzdanja ne nedostaje, motiviše puna dvorana, tako da ono što možemo da obećamo je da ćemo dati svoj maksimum u ovom trenutku, a da li će to biti dovoljno da se pobijedi Partizan u Beogradu, vidjećemo, ali idemo na pobjedu”, kazao je Šćepanović.

“I dalje vjerujem Vilijamsu”

Govoreći o Markusu Vilijamsu, za čije je partije ranije saopštio da nijesu na nivou, Šćepanović je rekao da startni plej Podgoričana trenira dobro, kao i da mu dalje vjeruje.

“Markus trenira normalno, trenira dobro, vidjećemo. On je profesionalac. Dešavaju se loši dani, loša raspoloženja i sve to. Sa Markusom imam specifičan odnos od prvog dana. Olako se ne odričem igrača koje sam birao, tako da koliko god budem mislio da, ne samo on, nego svaki drugi igrač, može da pruži maksimum u ekipi Budućnosi i da nam pomogne da ostvarimo rezultat – on će biti tu. Ja mu i dalje vjerujem”, kazao je Šćepanović.

Trener Podgoričana se osvrnuo i na igračke dane i period proveden u Partizanu.

“Od prvog dana kada sam počeo da se bavim košarkom, surovi sam profesionalac. Emocije postoje, ali one su na jednoj strani. Ne treba nikad miješati profesionalni život i emocije. Bio sam dvije godine igrač Partizana i vežu me prelijepe uspomene i poštovanje koje iskazuju prema meni od vremena kada sam igrao za njih do dana današnjeg, stvarno mi je veoma drago. Kao igrač kada pružite maksimum i kada to neko prepozna i kasnije zna da poštuje, svakako da postoji veliki respekt sa obje strane, ali što se mene lično tiče, ja ću sve učiniti da dobijem tu utakmicu”, naglasio je trener „plavih“.

Ni na meču u Beogradu neće biti Seada Šehovića i Nemanje Gordića koji su i dalje van stroja zbog povrede.