Novembarski repertor KIC-a otvara predstava za djecu “Snježana i sedam patuljaka”

Novembarski repertoar Gradskog pozorišta otvoriće u subotu 5. novembra u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” predstava sa Dramske scene za djecu “Snježana i sedam patuljaka”, u režiji Veljka Mićunovića. Već sljedećeg dana, u standardnom terminu u podne, u Dodestu će biti igran “Dobri Zloćko”, kojeg je režirao Petar Pejaković.

Do kraja mjeseca pred najmlađom podgoričkom publikom, u salama KIC-a biće izvedeni i ovi komadi: “Ah, šta sve mora jadno dijete” (12. novembar), “Mačor u čizmama” (13. novembar), “Kod Nojeve barke u osam” (19. novembar), “Palčica” (20. novembar), “Kinez” (26. novembar, u okviru UNICEF-ove kampanje “Prilike 2016.”) i “Čarobnjak iz Oza” (27.novembar).

Tokom novembra u Podgorici će biti igrani i komadi sa Večernje scene: “Lažljivci” (9.novembar), hit predstava “Filomena Marturano” (10. novembar), “Slasti slave” (15.novembar) i “Porodične priče” (19. novembar).

Gradsko pozorište 19. novembra obilježiće Evropsku noć teatra. Toga dana biće igrane “Porodične priče” (20h Dodest) i “Kod Nojeve barke u osam” (12h).

Predstave Gradskog pozorišta u novembru će biti izvedene i van glavnog grada. U Pljevljima će već 7. novembra biti igran novi komad za djecu “Kod Nojeve barke u osam” u režiji Roberta Valtla, dok će 29. novembra biti izvedena predstava sa Večernje scene “Pogled s mosta”, reditelja Milana Karadžića.

Pred publikom u Herceg Novom, ansambl Gradskog pozorišta 17. novembra, u dva termina (11:30 i 14h u dvorani “Park”), izvešće višestruko nagrađivanu lutkarsku predstavu “Bajka o ribaru i ribici”, u režiji Evgenija Ibragimova.

Takođe, Predstava Gradskog pozorišta “Mačor u čizmama” će se 23. novembra biti igrana u okviru takmičarskog segmenta 13. Dječjeg pozorišnog festivala “Pozorište Zvezdarište” u Beogradu.