Saznajte ko će biti predsjednik Skupštine

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović najozbiljiniji je kandidat za novog predsjednika Skupštine Crne Gore, saznaje Pobjeda od više izvora iz vladajuće koalicije.

Najozbiljni kandidat za funkciju ministra saobraćaja je potpredsjednik SD-a Damir Šehović. Doktor ekonomskih nauka, Šehović bi naslijedio od Ivana Brajovića veoma kompleksan resor, koji je odgovoran za realizaciju najvećeg infrastrukturnog projekta u istoriji Crne Gore: izgradnju prioritetne dionice auto-puta Bar – Boljare.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, potpredsjedničko mjesto u Vladi i resor za informacione tehnologije zadržaće Vujica Lazović. U Brajovićevoj stranci se još nadaju jednom resoru – vjerovatno Ministarstvu zdravlja, ali je to upitno zbog aspiracija nekih kadrova iz DPS-a.

Kako je javio Portal Analitika, kao i još neki mediji, direktor Uprave Carina Vladan Joković je najozbiljninji kandidat za ministra finansija. Joković je čovjek od posebnog povjerenja Markovića još iz vremena kada su zajedno radili u Agenciji za nacionalnu bezbjednost i prema svim ocjenama odlično se snašao na čelu Uprave.