Crveni krst: U toku akcija pomoći socijalno ugroženim

Crveni krst Crne Gore obilježiće sjutra 141 godinu postojanja i djelovanja.

„Na Dan Crvenog krsta počinje i manifestacija, Dani Crvenog krsta, koja traje do 6. decembra i tokom koje će organizacija predstaviti javnosti programske aktivnosti i pozvati zainteresovane da se uključe u ispunjavanje njene humanitarne misije“, saopšteno je iz te organizacije.

Glavni nosioci aktivnosti, kako se navodi, biće opštinske organizacije Crvenog krsta, čiji će volonteri svoje sugrađane upoznati sa osnovama prve pomoći, načinima pružanja podrške starijim osobama i ostalim ranjivim grupama, značaju dobrovoljnog davanja krvi, djelovanju u nesrećama.

„U Danima Crvenog krsta se obilježavaju i dva važna datuma: 1. decembar – Dan borbe protiv side i 5. decembar – Međunarodni dan volontera. To će biti prilika da se javnost detaljnije upozna sa sidom, načinima prevencije i liječenja, kao i o načinima volontiranja u Crvenom krstu“, dodaje se u saopštenju, prenosi Mina.

Crveni krst Crne Gore je tokom novembra sproveo akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane.

Crveni krst Crne Gore je pozvao i privatne subjekte da daju svoj doprinos.

„Sva prikupljena pomoć će biti podijeljena u Danima Crvenog krsta, a procjenjuje se da će distribucijom prehrambenih artikala biti obuhvaćeno oko 2.000 porodica. Za isti broj porodica je naša organizacija u ovoj nedjelji podijelila pakete sa higijenskim artiklima“, navodi se u saopštenju.