Proširenje puta ka aerodromu do Mojanovića na čekanju

Proširenje puta od kružnog toka i skretanja ka aerodromu do Mojanovića, vrijedno gotovo 4,7 miliona eura, neće početi dok proces eksproprijacije ne bude potpuno okončan, kazao je predstavnik Direkcije za saobraćaj Dušan Kokić.

On navodi da Direkcija za saobraćaj ima sve potrebne dozvole, ugovor sa izvođačem, kompanijom Bemaks, i firmom za nadzor, ali da čekaju rješavanje imovinskih odnosa, koje je u nadležnosti organa glavnog grada.

“Završeno je skoro 90 odsto eksproprijacije. Međutim, sa nekim vlasnicima imanja na određenim dionicama puta nije postignut dogovor. Uslijedilo je pokretanje sudskih sporova, tako da u ovom trenutku ne mogu reći ni približno kada će početi radovi na tom projektu. Izvjesno je da to neće biti do kraja ove godine”, kazao je Kokić.

Prema ranijim najavama, izgradnja ove faze zaobilaznice kroz Zetu trebalo je da počne nakon završetka turističke sezone, a da bude okončana do ljeta naredne godine. Na ovoj dionice puta M2, dugoj 2,6 kilometara, radiće se i nadvožnjak preko aktivne pruge.

Na osnovu sporazuma o kofinansiranju projekta, 70 odsto troškova snosi Direkcija za saobraćaj, a ostatak Glavni grad, uz dodatnu obavezu da finansira troškove rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

OSTAVITI ODGOVOR