Delta City: Humanitarna akcija posvećena djeci sa smetnjama u razvoju

Banka hrane Crne Gore, Delta Siti i Volonterski klub Gimnazije “Slobodan Škerović”, petu godinu zaredom održavaju humanitarnu akciju posvećenu djeci sa smetnjama u razvoju pod nazivom “Podari radost”.

Ovogodišnja akcija  trajaće od  7 – 11 .decembra u Delta Sitiju.

Akcija je počela juče ukrašavanjem  jelki u centralnom atrijumu  Delta Sitija.

Ove godine, četiri prigradske osnovne škole iz Podgorice “Savo Kazic” Barutana, “Milan Vukotic” Golubovci, “18. Oktobar” Bioče, “Niko Maraš” Bijelo Polje,  ukrasile su četiri  novogodisnje jelke koje će biti donirane za tri organizacije i  jednu ustanovu koje brinu o djeci sa smetnjama u razvoju.

Jelke će dobiti Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Glavnog grada Podgorice, NVO ” Oaza” Bijelo Polje, NVO “Zračak nade” Pljevlja I NVO “Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizickom razvoju “Nikšić”.

Djeca iz  Podgoričkih prigradskih škola će se upoznati sa problemima djece sa invaliditetom i potruditi se da daju svoj doprinos  za obezbjedivanje kvalitetnijeg i boljeg statusa ove kategorije u drštvu.

Oni su napravli i ukrase za jelke  i čestitke u svojim radionicama.

Svih dana akcije volonteri  Gimnazije “Slobodan Škerović” će sakupljati slatkiše kako bi u nedjelju ,11.decembra ih predali djeci  kojima je akcija namijenjena.

Završnog dana akcije,  11.decembra u 12 sati će biti organizovan zabavno muzicki program .

“Na završetku programa jelke i slatkiše preuzimaju  organizacije i ustanova kojima je akcija nanijenjena kako bi uljepsali svoje prostore i podijelili djeci Novogodisnje paketiće”, navodi se u saopštenju BH.

Oni vjeruju da će građani dati svoj doprinos  i propratiti akciju.

“Molimo građane i društveno odgovorne kompanije da donacijom slatkiša daju svoj doprinos  i obraduju djecu sa invaliditetom Novogodisnjim paketićima  koje ćemo formirati od sakupljenih slatkiša”, navodi se u saopštenju.