Neizmjerna sreća i zahvalnost Dejana Zlatičanina

Pošta Crne Gore publikovala je juče  poštansku marku posvećenu izvanrednom sportskom uspjehu Dejana Zlatičanina. To je prvi put nakon decenije da se jedan crnogorski sportista nađe na poštanskoj markici od stivanja nezavisnosti, jer je Pošta Crne Gore 30. maja 2006. godine publikovala marke sjajnih fudbalera, Dejana Savićevića i Predraga Mijatovića.

Publikovanjem marke jedini Crnogorac, a tek drugi bokser sa prostora bivše Jugoslavije, ovjenčan najvećom bokserskom titulom na svijetu – WBC pojasom šampiona svijeta, dobio prvo priznanje od jedne crnogorske državne kompanije.

“Poštanska marka sa mojim likom, za mene je najveće i najradosnije priznanje do sada. Dolazi od strane firme iz moje države, kojoj sam neizmjerno zahvalan. I urađeno je na inicijativu Pošta Crne Gore i kada su me kontaktirali u junu ove godine, malo je da kažem da sam bio oduševljen. Ne znam ko još od naših sportista ima tu čast da je objavljena markica sa njegovim likom, ali znam da ih je malo. Savićević i Mijatović znam da su među njima, i zamislite čast biti u takvom društvu”, kazao je sjajni podgorički bokser.

 Naravno, u ediciji su i reprezentacije rukometašica – markice posvećene evropskoj tituli i OI srebru, vaterpolista Crne Gore, te rukometašice Budućnosti.

“Samo pominjanje mog imena u ravni Savićevića i Mijatovića govori više od bilo kojih riječi. Neizmjerno sam srećan i želim da još jednom zahvalim Pošti Crne Gore”, kazao je Zlatičanin, koji je na pripremama u Americi za odbranu titlue 28. januara u najprestižnijem svjetskom ringu, MGM grand areni.