Draško Božović napustio Sutjesku

Draško Božović slobodan je u izboru nove sredine nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa Sutjeskom. Nekadašnji reprezentativac Crne Gore naveo je razloge zbog kojih je odlučio da napusti Nikšić.

– Nijesam bio zadovoljan statusom u ekipi, nijesam sam se najbolje uklopio u sistem i zajedno smo došli do zaključka da je najbolje za mene da promijenin sredinu – rekao je Božović.

Dvadeset osmogodišnji univerzalac u veznom redu ljetos se vratio kraj Bistrice kao veliko pojačanje, sa statusom jednog od najboljih igrača na domaćoj sceni. Jesenju polusezonu, međutim, nije odigrao u prepoznatljivoj formi. Naprotiv. Sa Sutjeskom se rastao prijateljski.

– Zahvaljujem se svima na saradnji, upravi, trenerima i saigračima. Svima želim sreću u nastavku oba domaća takmičenja – poručio je nekadašnji fudbaler Budućnosti, Mogrena, Lovćena i Rudara, te internacionalac u Sloveniji i Izraelu.

Božović kaže da je rano za odluku o nastavku karijere, ali ne skriva želju da ode u inostranstvo.

– Počeo sam da radim individualno, vidjećemo. Volio bih da odem u inostranstvo. To mi je prioritet. U krajnjem, ipak, ne isključujem mogućnost ostanka u crnogorskog fudbalu – zaključio je Božović.

ARENA, Pobjeda