Opozicija i SDP se odazvali pozivu kotorskog SNP-a

Sastanku koji je za danas u 18 sati inicirao Opštinski odbor SNP u Kotoru oko pregovora o formiranju vlasti nakon izbora u Kotoru, prisustvovaće svi pozvani, kazao je za Skala radio dr Branko Baćo Ivanović, predsjednik OO SNP-a.

Pozivu za današnji sastanak odazvali su predstavnici Demokrastkog fronta, SDP-a, Demokrata i Građanskog pokreta URA.

Podsjećamo, OO SNP Kotor je upozivu za današnji sastanak koji će se održati u njihovim prostorijama naglasio da je neophodno obezbijediti diskontinuitet vlasti u Kotoru, insistirati na depolitizaciji lokalne uprave kako bi na odgovornim poslovima radili oni koji imaju znanje potrebno za kvalitetno obavljanje posla, jer i u Kotoru i u Crnoj Gori mora postati važnije šta znate – od toga koga znate i kojoj partiji pripadate.

SNP Kotor potencira transparentnost trošenja budžetskih sredstava i njihovo ravnomjerno ulaganje u sve djelove opštine Kotor.

Tražićemo reviziju poslovanja svih preduzeća čiji je osnivač opština ili u njima ima vlasnički udio, za poslednjih 12 godina poslovanja, s posebnim naglaskom na Luku Kotor.

Efikasnost lokalne administracije, drugačija poreska politika koja će biti pravednija za građane Kotora, a pooštrena za “dobitnike tranzicije“, zaštita i valorizacija, a ne prodaja i predaja opštinske imovine – neki su od ključnih ciljeva koje nova vlast mora ostvariti, navodi se u saopštenju SNP-a.