Nikšić:„Igrom za Vitovo šetalište“ sakupljen novac za uredjenje

Vrijednost projekta uređenja šetališta iznosi 4.500 eura, a polovinu novca doniraće Fond za aktivno građanstvo

Manifestacijom „Igrom za Vitovo šetalište“, koju je organizovala NVO „Naša budućnost“ iz Nikšića prikipljen je nedostajući dio sredstava potrebnih za uređenje dijela šetališta pod Trebjesom. U sklopu manifestacija odigrana je revijalna utakmica u kojoj su učestvovali predstavnici šest nikšićkih lokala i volonteri „Naše budućnosti“.

„Doprinos ovoj manifestacji dali su i plesni studio ‘Royal’ i naš mladi sugrađanin Ismail Delija. Pobjednik utakmice je ljubav prema našem gradu. Sa ovom akcijom prikupili smo potreban iznos za uređenje dijela šetališta ‘Vita Nikolića’ i u martu Nikšićani će dobiti novi lijepo sređeni park“, kazala je izvršna direktorka Ilinka Otašević.

Uređenje pomenutog šetališta započeto je prošle godine kada su aktivisti “Naše budćnosti”, zajedno sa Omladinskim klubom Nikšić, postavili ekološko-kreativne saobraćajne znakove, a ovoga ljeta obnovili su dječije igralište koje godinama nije bilo u funkciji.

„Ovim se ne završavuju aktivnosti vezane za uređenje šetališta. U narednoj godini već planiramo sledeću akciju uređenja“, kazala je Otašević..

Vrijednost projekta uređenja šetališta iznosi 4.500 eura, a polovinu novca doniraće Fond za aktivno građanstvo.