Stanišić :Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Stanišić ocijenio je, u razgovoru za Pobjedu, da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna.

Stanišić smatra da su bezbjednosne službe i država, bez obzira na sve što se događalo u prethodnom periodu, spremne da se obračunaju sa kriminalom i kriminalnim grupama. Kada je riječ o pokušaju državnog udara na dan izbora 16. oktobra, Stanišić poručuje da Tužilaštvo i druge nadležne institucije sada treba pustiti da neometano rade svoj posao i donesu sud o tome.

On je ponovo pozvao opoziciju da se vrati u parlament i uključi u rad parlamentarnih radnih tijela, ističući pritom da Odbor za bezbjednost i odbranu, bez obzira na opozicioni bojkot, ima većinu da odlučuje.

“Ja sam nekoliko puta rekao da bojkot nije dobro rješenje. Otvarajući prvu sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, kolege iz opozicije sam pozvao da se vrate u Skupštinu i uključe u rad parlamentarnih tijela. Isti poziv im upućujem i ovom prilikom. Što se tiče Odbora za bezbjednost i odbranu, on radi, donosi zaključke i ima većinu da odlučuje. Svakako bi bilo bolje da radi u punom sastavu i da se čuje mišljenje i predstavnika opozicije”, kaže Stanišić.

Takođe je istakao da je veoma značajno usvajanje izmjena i dopuna Zakona o odbrani i Zakona o upotrebi Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama, prvenstveno zato što je Crna Gora u obavezi da ih usvoji prije dobijanja punopravnog članstva u NATO.