Novi raskol u SNP-u

Socijalistička narodna partija (SNP) našla se pred novim raskolom, nakon što je poslanik te partije, Aleksandar Damjanović, odbio da podrži formiranje poslaničkog kluba i paralelno počeo pregovore o ulasku u poslanički klub Demokratskog fronta (DF).

Pobjeda je objavila da Damjanović ne planira da podrži formiranje poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP), čak i ako predsjednik SNP-a Srđan Milić popusti kada je u pitanju formiranje vlasti u Kotoru i dozvoli i neku drugu opciju osim podrške manjinskoj vlasti.

“Stvari su otišle suviše daleko da bi se vratile na sami početak. Damjanović nema namjeru da popušta, a paralelno će voditi pregovore o modalitetima saradnje sa bliskim političkim partijama, poput Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića, koje uključuju i ideju ujedinjenja sa SNP-om”, rekao je izvor Pobjede.

Situacija je dodatno pogoršana nakon što je Damjanović počeo pregovore o prelasku u poslanički klub Fronta – što ipak nužno ne znači njegovo odustajanje od borbe za prevlast unutar SNP-a.