Demokratski Front produžio rok opoziciji

Demokratski front čekaće do poslije praznika odgovor ostatka opozicije na ponudu o platformi koju im je ranije ponudio, potvrdio je Dnevnim novinama jedan od funkcionera DF Milutin Đukanović.

Demokratski front, je podsjetimo, tražio od ostatka opozicije da se do Nove godine izjasni o njihovoj ponudi, a kako je odgovor izostao, Front je produžio rok. Uprkos izostanku reakcije na ponudu DF, Đukanović ipak ne gubi nadu da će poslije novogodišnjih i božićnih praznika uspjeti da se dogovore o zajedničkom djelovanju, te da će pokazati spremnost da zajedničkom listom nastupe na lokalnim izborima u Nikšiću koji će biti održani u martu.

“Vidjećemo šta će biti poslije praznika, imamo 39 opozicionih poslanika na jednoj strani, što se rijetko dešava. Trudićemo se da na sve načine održimo jedinstvo opozicije. Za nas je veliki dobitak što 39 poslanika bojkotuje rad Katnićevog parlamenta”, rekao je Đukanović za DN.

Sa druge strane, u redovima građanske opozicije, volja za zajedničkim djelovanjem polako popušta. Sagovornik našeg lista iz ovih redova kaže da je sve “na čekanju”, i da za sada ne postoji nikakva zvanična komunikacija o zajedničkom djelovanju opozicije. Naprotiv, postoji odluka da se za sada ne ide sa Demokratskim frontom .

“Nije još sve konačno, ali trenutno je tako. Dogovor je da se ne ide sa Demokratskim frontom, niti da se komunikacija sa njima probubljuje” kazao je izvor DN.

Prema pređašnjim najavama opozicije, ukoliko izostane podrška ostatka opozicionih političkih subjekata, nakon Nove godine Front će početi samostalno djelovanje koje uključuje organizaciju protesta kao i druge vidove vaninstitucionalne borbe.

Đukanović juče nije želio da precizira koje će sve korake podrazumijevati “samostalno djelovanje”. Čeka, kaže, zvaničan odgovor opozicije.