Božićne čestitke zvaničnika

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je Božić sveštenstvu, vjernicima i svim građanima koji slave Božić po julijanskom kalendaru, uz želju da ovaj najradosniji praznik provedu u miru i blagostanju

„Božićni praznici treba da nas podsjete da mir, pravičnost, i poštovanje drugih predstavljaju univerzalne vrijednosti, na kojima se vjekovima gradila zajednička budućnost u Crnoj Gori. Želim da radost velikog hrišćanskog praznika, koji uvijek prate ljubav i razumijevanje, provedete u dobrom zdravlju, sa porodicama i najbližima“ – navodi se u božićnoj čestitki predsjednika Markovića.

Bogdanović: Neka nas Božić podsjeti na važnost uzajamnog poštovanja

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović danas je uputio čestitku sveštenstvu i građanima koji slave Božić po julijanskom kalendaru.

U božićnoj čestitki Bogdanovića, između ostalog, stoji sljedeće:

“Najradosniji hrišćanski praznik, koji simbolizuje mir i radost života, neka nas inspiriše i podsjeti na važnost uzajamnog poštovanja, sloge, ljubavi i razumijevanja. Uz želju da ovi blagi dani svima donesu zdravlje, uspjeh i napredak, u ime Prijestonice Cetinje i u svoje ime, svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke – stoji, između ostalog, u božićnoj čestitki gradonačelnika Bogdanovića.

Milić: Vjera u bolju budućnost

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, u svoje lično ime, kao i u ime SNP-a, čestitao je predstojeće blage dane – Badnji dan i Božić, i Novu 2017. godinu, njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitucrnogorsko-primorskom gospodinu Amfilohiju, preosvećenom episkopu budimljansko-nikšićkom gospodinu Joanikiju, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima.

“Vječna simbolika Hristovog rođenja vraća nam vjeru u bolju budućnost i predstavlja putokaz međusobnom uvažavanju, poštovanju i razumijevanju. Ovaj najradosniji hrišćanski praznik podsjeća na važnost njegovanja temeljnih ljudskih vrijednosti – zalaganja za istinu, pravdu i dostojanstvo svakog. Neka ljubav, solidarnost i briga za bližnje ispune radošću i blagostanjem sve domove. Istrajmo u uvjerenju da su zajedništvo, tolerancija i čovjekoljublje put koji treba slijediti kako bi gradili ljepšu budućnost za sve građane i zajedničku nam Crnu Goru Želim da predstojeće praznične dane provedemo slaveći život, mir, zdravlje i vjeru u dobro, uz radosni božićnji pozdrav vječne istine, nade i ljubavi: Hristos se rodi – Vaistinu se rodi!” kazao je Milić.

(Vijesti)