Pronađite idealnu boju za vaše kupatilo

Kakva je vaša ideja savršenog kupatila? Nešto jednostavno, svježe, luksuzno, nešto starinsko ili potpuno moderno?

Ovisno o tome što zamišljate, tj. što želite, naravno u kombinaciji s onim koliko prostora imate i što možete priuštiti definišite stil, a potom i osnovnu boju kupatila.

Ljudi kupatilo uglavnom doživljavaju kao prostor za odmor i relaksaciju stoga se preporučuju opuštajuće boje poput plave i zelene (koje podsjećaju na more), te blage i tople, pomalo neutralne nijanse zemljanih boja. Ovakve boje povećavaju osjećaj topline u kupatilu.

Idealna za kombinovanje su morski plava i zelena  s bijelom, a možete “pomiješati” bež i braon.

„Ženstvenost“ kupatilu daćete ako se odlučite za boju breskve ili ružičaste nijanse, a svjež izgled dobićete limun žutom.

Boja lavande je dobar izbor za sve koji često koriste eterična ulja, mirisne kupke i svijeće. Kombinacija boje lavande i krem je jedan od novijih trendova.

Osim njega trend su i kombinovanje neutralnih boja sa crvenom.

Ako želite spa ugođaj fokusirajte se na bijelu boju (bijeli zidovi i pod, bijeli fiksni elementi, pa čak i bijeli peškiri) koju ćete dopuniti s nekom krem bojom, toplim žutim ili zlatnim tonovima, ili čak s malo zelene.

Za one koji žele malo ekstravagantniji izgled, spojite crnu i bijelu, a za starinski luksuz preporučuju se upotreba kamena, elemenata obloženih kamenom i kamenih nijansi.