Sada lakše do građevinske dozvole

Pojednostavljivanje procedura za dobijanje građevinske dozvole biće jedan od prvih koraka u planiranju prostora, saopštio je ministar turizma i održivog razvoja, Pavle Radulović, i dodao da administracija mora da bude veoma ažurna.

“Pokušaću da sa timom profesionalaca pronađem najbolja rešenja za sve oblasti u okviru Ministarstva. Počećemo izradu strategije seoskog turizma, jer sve veći broj privatnih gazdinstava otvora vrata turistima, što je interesantan i tražen segment naše ponude”, kazao je Radulović, piše Pobjeda.

On je najavio i da će jedan od prioriteta biti poboljšanje investicionog ambijenta, kako bi se obezbijedila nova ulaganja.

“Djelovaćemo planski, kako bi podstakli povećanje broja gostiju van sezone. Bitno je uvezivanje potencijala, kako bi kapaciteti bili zadovoljavajuće popunjeni tokom čitave godine”, naveo je Radulović.

On smatra da je očuvanje prostora obaveza, kao i oživljavanje turističke ponude.

“Pred nama je težak period ispunjavanja propisa iz Poglavlja 27, ali me raduje što će njihovim sprovođenjem stanovništvo osjetiti benefite na dugi rok”, kazao je Radulović.

On je dodao da je neophodno raditi na obogaćivanju i unaprijeđivanju kvaliteta turističke ponude.

“Moramo pratiti turističke trendove, napredak tehnologije, raditi na diverzifikaciji ponude, valorizaciji postojećih potencijala i boljoj avio dostupnosti kako bi ispunili očekivanja gostiju i motivisali ih da ponovo posjete Crnu Goru”, saopštio je Radulović.

On je kazao i da je prioritet izgradnja hotelskih kapaciteta visoke kategorije, zbog čega Vlada i Ministarstvo konstantno rade na donošenju mjera za poboljšanje investicionog ambijenta.