Borba za drugo mjesto biće dramatična u posljednja četiri kola

red posljednja četiri kola ABA lige tri tima, Partizan, Cedevita i Budućnost Voli ulaze sa istim učinkom u borbu za drugu poziciju. A jedino naš šampion, Budućnost Voli, u završ- nici regularnog dijela igra derbi – protiv lidera Crvene zvezde.

Taj meč posljednjeg kola, u Beogradu protiv neprikosnovenog lidera, čini da raspored završnice reguonalnog šampionata djeluje najteže upravo za podgorički tim. Sigurno je to da će ekipa Ilijasa Zurosa biti žestoko motivisana za taj duel, dok je beogradska Zvezda već obezbijedila prvo mjesto i brine druge, evroligaške brige.

U takvoj situaciji, kada sva tri tima žele da izbjegnu četvrto mjesto pred plej-of (i duel sa Zvezdom u polufinalu), crnogorski prvak je u najtežem položaju. U narednom kolu čeka je gostovanje ljubljanskoj Olimpiji, koja je dobrim partijama zaslužila šesto mjesto. Mečevi ,,plavih“ na svom terenu djeluju iz današnje perspektive kao skoro rutinski.

Partizan čeka komplikovano gostovanje Mega Leksu, a duel u posljednjem kolu protiv ,,prijateljske“ Igokee trebao bi biti rutina za ,,crno-bijele“. U sličnoj situaciji je i Cedevita, koja bi se mogla spotaći na gostovanju Olimpiji u 25. kolu.

Ono što Podgoričanima olakšava situaciju je eventualni ,,trougao“ timova sa istim brojem pobjeda na kraju sezone. Tada bi bili treći, jer Cedevita ima najbolji međusobni skor kada se saberu učinci protiv Partizana i Budućnost Volija (tri pobjede i poraz, kao i ,,plavi“, ali uz bolju koš razliku).

Interesantno, ukoliko bi Budućnost Voli imala isti broj pobjeda na kraju kao samo Partizan ili samo Cedevita, onda bi imala bolji međusobni skor od oba protivnika. Ono što ne odgovara ,,plavima“ je to što ni četiri pobjede u posljednja četiri kola ne garantuju drugo mjesto, u slučaju i da Cedevita i Partizan pobijede sve svoje preostale duele.

Tada bi se upravo desio pomenuti ,,trougao“. Zurosov tim ovog vikenda neće igrati, jer ne nastupa u završnici nacionalnog Kupa. Dvije sedmice rada u ,,Morači“ služiće da se dodatno izbrusi forma pred plej-of, a do tog posljednjeg kola i potencijalno ključnog derbija sa Zvezdom treba pobijediti tri utakmice.