Veliko interesovanje kineskih distributera za vina Plantaža

Kompanija “13. Jul Plantaže” i kineska kompanije Sichuan Road and Bridge Group Corporation – SRBG potpisali su, na prigodnoj svečanosti održanoj u vinskom podrumu Šipčanik, Ugovor o međusobnoj poslovnoj saradnji.
Povodom potpisivanja Ugovora, Verica Maraš, Izvršna direktorica Plantaža, kazala je da Kompanija ovim partnerstvom proširuje distribucija svojih vina na nove kineske provincije, pa će kompanija Sichuan Road and Bridge Group Corporation (SRBG) distribuirati vina Plantaža u Sichuanu i okolnim regijama.
“Raduje činjenica da je iz godine u godinu sve veće interesovanje za premium i ultrapremium segmentom vina Plantaža na kineskom tržištu, koje je trenutno među 4 najznačajnija izvozna tržišta naše kompanije.” – zaključuje Maraš.
Zbog svog decenijama dokazanog i prepoznatog kvaliteta vina Plantaža su sve traženija kako na izbirljivom evropskom tako i drugim svjetskim tržištima. Stoga, ne čudi da se vina prodaju u preko 35 zemalja širom svijeta, što Plantaže svrstava među 9 svjetskih kompanija sa tolikom disperzijom tržišta.
Na kineskom tržistu Plantaze bilježe brzi rast prodaje o čemu govori podatak da je u odnosu na 2013. godinu, 2014-te izvoz vina Plantaza gotovo dupliran, a u odnosu na istu godinu prošle i pretprošle godine izvoz je porastao za čak 300%.