Radić potpisao za Ajačio

“Ajačio je dobar klub i koji ima uvijek velike ciljeve u svim takmičenjima. Srećan sam što idem tamo, uklopiću se lagano, jer već igram tri godine u Francuskoj i dobro poznajem ekipu”, kaže za “Vijesti” Radić.

Srpski odbojkaš Dejan Radić mijenja klub, ali ne i zemlju – nakon tri sezone u Kanu, bivši srednji bloker Budućnosti seli se u Ajačio, klub koji je u posljednje dvije sezone osvajač Kupa Francuske, a u tekućoj je dogurao do četvrtfinala CEV kupa. Ugovor je potpisan na dvije godine…

“Ajačio je dobar klub i koji ima uvijek velike ciljeve u svim takmičenjima. Srećan sam što idem tamo, uklopiću se lagano, jer već igram tri godine u Francuskoj i dobro poznajem ekipu”, kaže za “Vijesti” Radić.

Kan je ligaški dio završio na pretposljednjem mjestu, sa osam pobjeda i 14 poraza, pa ga u nastavku očekuje baraž za opstanak u društvu najboljih, sa sedam ekipa iz druge lige, počev od Liona…

“Sezona u Kanu nije bila na nivou kom se očekivalo, poslije odlaska Igora Kolakovića došao je neiskusni trener i samim tim je ekipa trenerski bila slabija”, dodaje Radić, inače crnogorski zet, koji je sa Kolakovićem sarađivao i u Budućnosti.

Radićeva prva sezona u Kanu je bila najbolja (uostalom kao i Kanu pod vođstvom Kolakovića), tokom koje je uknjižio 301 poen (11,5 prosječno po meču u prvenstvu). Ove sezone je trenutno upisao 173 poena, 12. je bloker lige, a ukupno 32. poenter šampionata.
Druga sezona u Kanu je nešto što neće pamtiti po najljepšem, jer je 14. januara 2016. godine, u 12. kolu prvenstva, doživio tešku povredu Ahilove tetive, zbog čega je tada završio sezonu i oporavljao se više mjeseci. Srećom po njega, oporavak je uspješno prošao.

“Povreda je bila teška, ali uz pravi oporavak u kome mi je mnogo pomogao fizioterapeut Mirko Grujić iz Podgorice i veliku želju da dođem na nivo na kom sam bio i prije, sve je prošlo kako treba i odigrao sam dobro sezonu u Kanu. Kao nagrada došao je novi ugovor za Ajačio”, zaključio je 32-godišnji Radić, koji karijeru počeo u Republici Srpskoj, od 2000. do 2006. bio je u Crvenoj zvezdi, od 2006. do 2009. u Budućnosti, te godinu dana u Libanu, a onda i tri godine u belgijskom Leniku, prije nego je došao u Francusku.

OSTAVITI ODGOVOR