Majda Mehmedović: Želja mi je da u finalu igram protiv Budućnosti

Majda Mehmedović je prešla u CSM Bukurešt, koji je lani iznenadio sve na fajnl-foru u Budimpešti i postao prvak Evrope.

Rumunski tim je ove sezone bio na rubu eliminacije već u prvoj fazi, ali se izvukao pobjedom u Rostovu, kojom je otpisao skupu rusku ekipu.

“Igrale smo malo slabije, nismo pokazivale pravo lice od početka sezone. Ali, ni u jednom trenutku nisam posumnjala da ćemo dostići nivo forme na kojem smo sada i da se nećemo plasirati na fajnl-for. Izabrale smo teži put, ali smo bile dovoljno jake da budemo najbolje kada je najteže“, kaže 26-godišnja Baranka.

Tim iz Bukurešta je u četvrtfinalu eliminisao Ferencvaroš Marije Jovanović, a u tom dvomeču ga je vodio već treći strateg ove sezone – na početku je na klupi sjedio bivši trener Viborga Jakob Vestergord, potom je stigao Aurelijan Roška, da bi ga nakon glavne faze Lige šampiona naslijedio Per Johanson, koji je bio bez angažmana od 2012. godine, kada je bio selektor Švedske.

“Protiv Ferencvaroša smo igrale totalno drugačije nego u prvom dijelu sezone. Svidio mi se način igre, promijenjena je suština i mislim da nas je to dovelo do fajnl-fora”, kazala je Mehmedović za “Vijesti”

Djevojka koja je gotovo cijelu karijeru provela pod patronatom Dragana Adžića, uz kratkotrajan rad sa Toneom Tiseljom i Đulom Žigom, priznaje da su joj te rokade bile neobične.

“Meni je bilo drugačije nego saigračicama, koje su navikle na to. Svaka promjena je donosila pozitivnu energiju, a najviše nam je prijala posljednja. Imamo dosta Skandinavki, tako da nam Johansonov sistem, sa brzom igrom i dosta trčanja, odgovara i nije nam trebalo mnogo vremena da se priviknemo“, ističe ona.

CSM Bukurešt će u polufinalu, baš kao i prošle godine, igrati sa Vardarom. Tada je bilo 27:21 za Rumunke, ali je makedonski šampion sada jači.

“Vardar ove sezone igra najbolje od kada postoji. Sve igračice su se uklopile i biće nam jako teško. Ali, na fajnl-foru nema slabih ekipa. Došle smo do faze kada više ne smijemo da napravimo grešku, jer bismo onda morale da čekamo sljedeću godinu. Igraću opet protiv Jovanke Radičević, ali sam navikla na duele sa njom i ostalim igračicama Vardara, koje jako dobro poznajem. Sa Jokom sam hiljadu puta igrala i trenirala, dugo godina smo zajedno i ne možemo jedna drugu da iznenadimo“, napominje Mehmedović.

Prvak Evrope nije favorit, ali ne ide u glavni grad Mađarske da se preda.

“Nema pritiska, a na fajnl-foru je sve moguće. Možemo i da osvojimo, ali i da se „prospemo”. Sve zavisi od jednog dana, nadam se da će tog dana i sreća biti na našoj strani“, zaključila je Mehmedovićeva.

Kristina Neagu se poslije četiri sezone u Budućnosti vraća u Rumuniju, i to u klub iz svog rodnog grada. U CSM Bukureštu će je dočekati nekoliko saigračica iz reprezentacije, ali i Mehmedovićeva, koja ima ugovor do ljeta 2018.

“Kristina je jako cijenjena i voljena u svim zemljama, a ne samo u Rumuniji. Svi jedva čekaju da se vrati i igra, a ja sam presrećna što ću opet biti pored takve igračice, koja uzgred i mnogo vjeruje u krila“, priča Mehmedović.

U priči sa Majdom, nezaobilazna tema je Budućnost. Prokomentarisala je kakve su šanse tima Dragana Adžića protiv Đera, uz napomenu da to radi nepristrasno.

“Budućnost ove sezone igra malo drugačije i u drugom dijelu je pokazala pravo lice. Najiskrenije mislim da može da pobijedi u polufinalu, jer Đer ove sezone, iako ima dosta pobjeda, ne igra kao prošle, pogotovo ne u odbrani. Uvjerena sam da će Budućnost na najbolji način to da iskoristi. Ekipe se mnogo dobro znaju, a Đeru ne odgovara Budućnost, jer igra jako agresivnu odbranu“, kaže Majda.

Čini se da je mađarski tim mnogo izgubio izostankom Hajdi Loke zbog trudnoće.

“Loke im mnogo fali. Ivet Broh igra veoma dobro, ali fali energija koju je donosila Loke. Đer je prošle godine dobio Budućnost, ali mislim da je škola naučena i da se to neće ponoviti“, smatra Mehmedović.

Budućnost je ove sezone doživjela dva poraza u „Morači”, a posljednji od Ferencvaroša je probudio uspavanog velikana.

“Budućnost odavno u „Morači” nije izgubila sa tolikom razlikom, ti porazi su bili ključ da se ekipa sastavi, čak i da se djevojke uozbilje, tj. da počnu da igraju kako znaju. U nastavku Lige šampiona su pokazale kako se igra za taj dres”.

Na pitanje koga prognozira u finalu, kao iz topa je odgovorila:

“Moje najiskrenije želje da su da finale igramo Budućnost i mi, i neka titulu osvoji ko zasluži više. Ako to bude Budućnost, biću srećna kao da sam je ja osvojila“, zaključuje Mehmedović.