Trodnevna manifestacija “Noć muzeja”

U okviru trodnevne manifestacije “Noć muzeja” koju i ove godine organizuje JU Muzeji i galerije Budve večeras će biti prikazan i dokumentarni film “Riznica manastira Gradišta”, autorke Tanje Piperović, u produkciji RTCG.
JU Muzeji i galerije Budve i ove godine priprema bogat program povodom manifestacije “Noć muzeja”, koji će se održati na više lokacija u Starom gradu u Budvi i Petrovcu.
Kako je najavljeno iz te institucije, večeras (18. maja) sa početkom u 20.00 sati u spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu, biće otvorena izložba konzerviranih i restauriranih ikona iz crkve Sv. Save manastira Gradište, a tom prilikom biće prikazan i dokumentarni film “Riznica manastira Gradišta”, autorke Tanje Piperović, u produkciji RTCG.
Sjutra (19. maja) sa početkom u 20.00 sati u Modernoj galeriji u Starom gradu, biće otvorena izložba slika “Vidici” dipl. ing. arh. i slikara iz Budve Mladena Suđića. Prilikom svečanog otvaranja, nastupiće učenica VI razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Budve u klasi prof. Ane Brajak Molčanov, Sara Stefan. Izložba će biti otvorena do 9. juna.
U subotu (20. maja) sa početkom u 20.30 sati u Muzeju grada Budve, u saradnji sa Muzejom rudničko – takovskog kraja iz Gornjeg Milanovca, biće otvorena dokumentrna izložba “Srednjovekovni Rudnik. Arheološka istraživanja 2009–2015. godine”, koju su pripremili dipl. arheolozi Ana Cicivić i doc. dr Dejan Radičević. Potom, u 21.00 sat, u prostoru ranohrišćanske bazilike kod crkve Sv. Ivana u Starom gradu, biće upriličena projekcija kratkometražnog arheološkog filma “Klesarski eho”, autora Gorana Pajovića, dipl. arheologa i kustosa iz JU Muzeji i galerije Budve. Prije projekcije, kvintet učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Budve, u klasi prof. Ane Brajak Molčanov, izvešće na flauti tri kompozicije. Toga dana će svi izložbeni prostori JU Muzeji i galerije Budve biti otvoreni za posjetioce do ponoći, a ulaz će biti slobodan.