Eko efikasne zgrade u Podgorici

Izrada tenderske dokumentacije za II fazu izgradnje Eko efikasne zgrade u Podgorici glavna je tema sastanka delegacije Ministarstva održivog razvoja i turizma i Direkcije javnih radova koja boravi u radnoj posjeti Republici Italiji.
Kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma naša delegacija boravi u Italiji u cilju intenziviranja aktivnosti predviđenih u okviru projekta izgradnje Eko-efikasne zgrade u Podgoric
“Juče, prvog dana posjete održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine, kopna i mora Republike Italije, prilikom čega su razmijenjene informacije o ključnim tekućim aktivnostima u okviru realizacije projekta, sa fokusom na definisanje prioritetnih aktivnosti u narednom periodu”, navodi se u saopštenju.
Kako su kazali iz ministarstva, glavnu aktivnost na sastanku u Rimu predstavlja izrada tenderske dokumentacije za II fazu izgradnje Eko-efikasne zgrade.
“Takođe, tokom drugog dana radne posjete planirano je revidovanje Plana rada, na osnovu čega će se pristupiti realizaciji koraka ključnih za implementaciju projekta koji je potvrda unapređenja bilateralne saradnje Crne Gore i Republike Italije u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja”, kazali su iz ministarstva.
Oni ocjenjuju da izgradnja Eko-efikasne zgrade u Podgorici predstavlja jedan od najznačajnijih projekata u okviru bilateralne saradnje dviju država, a njegova realizacija biće dodatan impuls njenom unapređenju.