Krivokapić uskoro šef interne kontrole u Poreskoj

Bivsi predsjednik i Sindikata u Kobijnatu aluminijima (KAP) Rade Krivokapić, uz saglasnost ministra finansija Darka Radunovića, zaposlen je na određeno vrijeme u Poreskoj upravi. On je zaposlen po osnovu Ugovora o povremenom angažovanju, na period od šest mjeseci, saznaju “Vijesti“.

Njega će, prema nezvaničnim informacijama, direktor PU Miomir M. Mugoša, uskoro postaviti za šefa nove službe interne kontrole u PU koja bi brzo trebala da bude formirana. Osnivanje nove službe još ranije je najavio direktor PU.

Služba interne kontrole postojala je ranije u PU

Prva služba interne kontrole rada službenika u Poreskoj upravi je formirana prije više od 13 godina.

Tada je direktor PU bio Predrag Marković, a njegov glavni pomoćnik Bojan Obrenović.

Formiranje službe interne kontrole imalo je za cilj jačanje integriteta službenika Poreske uprave jer su u to doba počele da se objavljuju prve ankete o percepciji građana o korupciji državnih službenika u svim oblastima.

Međutim, bivša direktorica Mirjane Pešalj, koja je naslijedila Markovića, više je pridavala značaj ponašanju službenika unutar same zgrade centrale PU i “kućnom redu”, od glavnih vrata do kancelarije, dok je jačanje integriteta crnogorskih poreznika palo u sasvim treći plan.

(Cijeli tekst u Vijestima)