Dragan Šćepanović izručen u CG radi izdržavanja kazne

Službenici Uprave policije MUP- a – NCB Interpol Podgorica juče su u sadejstvu sa Posebnom jedinicom policije realizovali ekstradiciju iz holandije u Crnu Goru lica Dragan Šćepanović (45) iz Bijelog Polja, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od devet godina i šest mjeseci, saopšteno je iz UP.
Dragan Šćepanović se potraživao po potjernici NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od devet godina i šest mjeseci izrečene predsudom Apelacionog suda zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On je, naime shodno presudi u periodu od sredine 2010. godine do aprila 2011. godine djelovao kao pripadnik kriminalne organizacije koja se bavila prenošenjem veće količine opojne droge kokain iz Južne Amerike u Španiju, radi dalje prodaje u evropskim zemljama. Ovaj lanac međunarodnog krijumčarenja kokaina presječen je sprovođenjem policijske akcije „Tanker“.

S tim u vezi, podsjećamo da je crnogorska policija, u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost Crne Gore i Agencijom Sjedinjenih Američkih Država za borbu protiv trgovine narkoticima – DEA, tokom 2011. godine realizovala međunarodnu policijsku akciju “Tanker”. Službenici crnogorske policije su, nakon dobijenih operativnih saznanja o djelovanju međunarodne kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem opojne droge kokain, iz Južne Amerike do zemalja Evropske unije, a u kojoj učestvuju i crnogorski državljani, u saradnji sa Specijalnim tužiocem preduzeli aktivnosti na prikupljanju dokaza. U Crnoj Gori je jedno lice lišeno slobode, dok je nacionalna policija Španije lišila slobode šest lica i tom prilikom zaplijenila veću količinu kokaina (oko 70 kilograma).