OSNIVAČ FEJSBUKA KONAČNO DIPLOMIRAO: Posle 12 godina se vratio na Harvard i održao govor

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg vratio se na Harvard da održi govor ovogodišnjim diplomcima, gde je dobio i diplomu tog univerziteta koji je napustio prije dvanaest godina.

Zakerberg potvrdio tvrdnju koja će promijeniti SVE što znamo
Evo šta o direktnim prenosima HORORA kaže Zakerberg
Zakerbergu je dodeljena počasni doktorat Harvarda i predstavljen je okupljenim diplomcima kao doktor Mark
Zakerbergu je dodeljena počasni doktorat Harvarda i predstavljen je okupljenim diplomcima kao doktor Mark Zakerberg.”Ako završim ovaj govor ovde danas to će biti prvi put da zapravo nešto završim ovdje na Harvardu”, rekao je Zakerberg na početku govora, koji jeste završio.

Zakerberg je počeo Fejsbuk u svojoj studentskoj sobi 2004. godine. Nešto što je počelo kao zatvorena mreža za povezivanje studenata Harvarda sada je globalna komunikaciona mreža sa gotovo dve milijarde korisnika.U svom govoru on je poručio novoj generaciji diplomaca da donesu smisao svijetu, da se bore protiv nejednakosti i ojačaju globalnu zajednicu.

“Promene počinju lokalno. Čak i globalne promene počinju s malim, sa ljudma kao što smo mi”, rekao je on i naveo primere običnih ljudi kao što je David Razu Aznar koji je vodio napore da se legalizuje gej brak u Meksiku.Rekao je da je to i njegova priča, da je bio student u sobi na kampusu koji je povezivao jednu po jednu zajednicu, i to radio dok “jednog dana možemo da povežemo ceo svet”.Osnivanje Fejsbuka tema je holivudskog filma Društvena mreža iz 2010. godine.
Zakerberg sledi primer Bila Gejtsa, još jedne čuvene osobe koja je napustila Harvard bez diplomiranja. Gejts je govorio na ceremoniji diplomiranja na Harvardu prije deset godina.Počasne diplome Harvarda su isto kad i Zakerberg dobili glumica Džudi Denč i kompozitor Džon Vilijams poznat po muzici za Ratove Zvezda i filmove Harija Potera, kao i somalijski aktivista za ljudska prava Hava Abdi Diblave.

(Beta)

OSTAVITI ODGOVOR