Kristina Higins nova košarkašica Budućnost Bemaksa

Kristina Higins nova je košarkašica Budućnost Bemaksa. Uprava crnogorskog šampiona već neko vrijeme radi na formiranju tima za narednu sezonu, a nakon dugih pregovora dogorena je saradnja sa 23-godišnjom Amerikankom.

Riječ je o 198 centimetara visokoj igra-čici, koja igra na poziciji centra, a prethodne sezone nastupala je za rumunsku Olimpiju Brašov. Higins, koja je prva Amerikanka koja dolazi u Crnu Goru, a koja je nastupala na najjačem koledžu u A diviziji, trebala bi da riješi probleme pod košem, s obzirom da je Budućnost u deficitu sa ,,peticama” nakon odlaska Biljane Stjepanović i Aminate Fol.

-Za nas je bilo veoma važno da nađemo rješenje na centarskoj poziciji. Proteklih sezona pokazalo se da upravo na toj poziciji imamo najviše problema, tako da smo sada nastojali da shodno budžetu pokušamo da nađemo što bolje rješenje. Higins je mlada, ali sa već priličnom biografijom, pa vjerujem da će opravdati očekivanja – potvrdio je Areni Zoran Vujičić, direktor podgoričkog kluba.

Higins je prošle sezone za Olimpiju Brašov odigrala 33 utakmice, a imala je u prosjeku 11,4 poena i 11,2 skoka. Tokom karijere u Americi bila je prepoznatljiva po broju skokova, a nastupala je za jedan od najpoznatijih koledža – Bejlor, kada je izabrana u idealni tim lige koju su činili 12 najboljih timova.

– Pošto da od tima iz prethodne sezone ugovore imaju Babić, Mitrašinović, te Kapor i Topuzović, koje su povrijeđene, nakon dovođena Higins, sada će naš fokus biti na angažovanju najtalentovanijih igračica iz Crne Gore – dodao je Vujičić.