Promjene režima saobraćaja na putu Kolašin – Podgorica

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uz dobru vidljivost, saopšteno je iz Auto moto saveza.

Na magistralnom putu M-2 Kolašin – Podgorica, zbog sanacije mosta Meljestak, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz obavezno poštovanje semaforske signalizacije.

Na magistralnom putu Podgorica – Cetinje u tunelu Mekavac sva vrste vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, osim teška teretna, kamioni sa prikolicom i vozila čija visina prelazi preko 3,5 metara, koji mogu koristiti alternativni put.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Podgorica – Cetinje, lokalitet Kruševo Ždrijelo – kružni tok Cetinje, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, lokalitet kružni tok Cetinje – treća traka Obzovica, biće obustavljen saobraćaj od devet do 14 i od 17 do 20 sati. Mimo tih termina, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na dionici Brajići – Lapčići na magistralnom putu Cetinje – Budva obustavlja se saobraćaj od devet sati i deset minuta do 14 sati i deset minuta i od 17 sati i deset minuta do 20 sati i 10 minuta. Mimo tih termina, saobraća se uz semaforsku signalizaciju jednom trakom naizmjenično.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo obustavljen je saobraćaj za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Na dionici 1.4 auto puta Bar – Boljare, na regionalnom putu R-19 dionica Bioče – Klopot, obustavljen je saobraćaj za sve vrste vozila, u trajanju ne dužem od 30 minuta od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-6 dionica Ilino brdo – Vilusi zbog rekonstrukcije puta saobaća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog sanacije klizišta Besnik i sanacije zida i kosine na lokalitetu Zeleni na magistralnom putu M-2, dionica Rožaje – Špiljani, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na regionalnom putu R-1 na dionici Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj će za sve vrste vozila biti obustavljen od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Ribarevina – Mojkovac u mjestima Lepenac i Stevanovac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Šćepan Polje – Plužine – Nikšić – Danilovgrad, zbog geotehničkih radova, režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistranlon putu M-18 Šćepan polje – Plužine, zbog geotehničkih radova, promijenje je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na mostovima na magistralnom putu Ribarevina – Podgorica promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, zbog sanacije dilatacionih spojnica.

Do 31. maja promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu gdje se radi na dionicama Risan – Perast i Herceg Novi – Kamenari u Bijeloj.