Otvaranje upravne zgrade Erste banke

Erste Bank AD Podgorica je svečanom ceremonijom sinoć otvorila novu upravnu zgradu u Podgorici, u pristvu zvanica iz Vlade, Erste Grupe, diplomatskog kora, kao i brojnih partnera, klijenata i zaposlenih Erste banke.

Schoefboeck je kazao da Erste banka u Crnoj Gori svojim kvalitetnim poslovanjem već godinama uspješno reprezentuje Erste grupu, kao jednu od najvećih i najjačih bankarskih grupacija u regiji centralne i istočne Evrope.

„Posvećenost pružanju adekvatne podrške klijentima, primjeni visokih standarda bankovne prakse te stvaranju i razvoju odnosa sa cjelokupnom društvenom zajednicom s ciljem zajedničkog stvaranja dobrobiti,  odrednice su poslovanja Erste grupe u svim zemljama u kojima posluje. Erste banka u Crnoj Gori i dalje će imati punu podršku svojih vlasnika, kako bi svojim poslovanjem pratila financijske potrebe građana te realizaciju svih kvalitetnih i isplativih projekata poduzetnika, lokalnih zajednica i javnog sektora. Uvjereni smo da će banka i u budućnosti nastaviti dosadašnjim putem – putem uspjeha“, kazao je on.

Glavni izvršni direktor Erste banke Aleksa Lukić je objasnio da je investicija u novu Upravnu zgradu rezultat uspješnog poslovanja Banke u kontinuitetu u posljednjih skoro devet godina – otkako je Erste Grupa odlučila da proširi poslovanje na Crnu Goru.

„Ove investicije ne bi bilo bez napornog i posvećenog rada svih naših zaposlenih – savjetnika, računovođa, programera i organizatora, arhivara… – svih 273 zaposlena koji danas čine Erste tim i koji vode ovu organizaciju naprijed. A vode je naprijed sa jednim vrhovnim ciljem – da za vas, naše klijente i partnere, budemo prvi i pravi izbor – izbor koji će da traje. U biznisu, to dobro znamo, nema trajne veze ako nije zasnovana na čvrstim temeljima povjerenja. Upravo u tom odnosu uzajamnog povjerenja koji zajednički gradimo sa vama, leži najveća snaga Erste banke danas… Ovaj objekat za nas ne predstavlja samo modernu poslovnu zgradu. Najveća vrijednost je u tome što smo kreirali prostor koji će podmiriti sadašnje i buduće potrebe naših zaposlenih i zajednice s kojom poslujemo. Bićemo brži, fleksibilniji i kvalitetnije ćemo moći da pratimo potrebe klijenata i svih koji odluče da svoju budućnost oblikuju u saradnji sa Erste bankom“, rekao je Lukić.

Ministar finansija Darko Radunović je rekao da je Erste banka primjer primjer najbolje bankarske prakse, efikasnog i uspješnog poslovanja, otvorenosti i pouzdanosti.

„Ova banka je u velikoj mjeri zaslužna za jačanje konkurencije na tržištu, poboljšanje poslovnog ambijenta i za stvaranje uslova da bankarski sistem ponovo počne da ispunjava svoju osnovnu misiju – da podržava ekonomski rast i razvojne projekte. Od kapitalnih investicija, do malih porodičnih poduhvata. Raduje me da doprinos i uspjeh Erste banke ne prolazi nezapaženo i da je dobitnik najprestižnijih nagrada i priznanja koje jedna banka može dobiti, kao na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. Želim vam da tako i nastavite.

A želim vam i da nastavite sa dobrom poslovnom praksom i da vaša nova kuća postane simbol prosperiteta, otvorenih mogućnosti i kvalitetne podrške.

Povodom zvaničnog otvaranja Upravne zgrade, izvršni direktor Erste banke Darko Keković uručio je donaciju interaktivnih tabli za 16 osnovnih škola u Podgorici, ministru prosvjete Damiru Šehoviću.

„Kao banka koja prati trendove digitalizacije, želimo da se paralelno sa tim procesom isti odvija i u oblastima društva koji trebaju da osposobe kadrove koji tu digitalizaciju mogu ispratiti i implementirati. Iz tog razloga, ovom prilikom, Erste banka se opredijelila da, kroz Ministarstvo prosvjete, za 16 gradskih škola u Podgorici, donira interaktivne table za nastavu prilagođenu tom sistemu“, kazao je Keković.

On je rekao da Erste banka u novom prostoru raspolaže površinom od skoro 4.000 kvadratnih metara, u kojem trenutno radi 202 zaposlena, uključujući i mlade kolege iz programa stručnog osposobljavanja.

foto:erste