Neto bobit Lutrije 113.792 eura

Lutrija Crne Gore završila je prošlu godinu sa neto dobitkom od 113.792 eura, konstatovano je na Skupštini akcionara ove kompanije, održanoj u subotu. Ostvarena neto dobit će se shodno skupštinskoj odluci isplatiti kroz dividende vlasnicima akcijskog kapitala (1.414 akcionara). Analizirajući prethodnu poslovnu godinu, Skupština akcionara konstatovala je da se u prethodnom periodu Društvo suočilo sa mnogobrojnim preprekama i izazovima u poslovanju koji se ogledaju u biznis barijerama, nelojalnoj konkurenciji, te kontinuiranoj neprimjerenoj hajci dijela civilnog i medijskog sektora.

“Nastavak dugogodišnje, javne i već etablirane hajke na Društvo od strane pojedinih tzv. nezavisnih medija i dijela civilnog sektora, u čemu najviše prednjače i ističu se Daily press, Dan i NVO Mans kroz njihove proizvode: Monitor, ND Vijesti, TV Vijesti itd…, rezultiralo je konstantnim pritiskom na institucije sistema, iz samo njima poznatih ciljeva i razloga koji su u suprotnosti sa ciljevima i svrhom u kojima bi trebalo da služe i djeluju”, navodi se u saopštenju Lutrije.

Takođe, u ovoj kompaniji tvrde da je neodgovornim i nesavjesnim radom pojedinih imalaca javnih ovlašćenja iz institucija sistema, Lutrija dovedena u nemogućnost ostvarivanja ustavom garantovanih i zakonom propisanih prava, konkretno, prava obavljanja djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću, koje je ovo Društvo u kontinuitetu obavljalo skoro 60 godina.

“Sve ovo je drastično uticalo na razvoj Društva i mogućnost povećanja ostvarivanja prihoda, a za posljedice je imalo da Lutrija u kojoj je 400 ljudi ostvarivalo egzistenciju kroz radni odnos i druge angažmane i koja se nalazi na bijeloj listi poreskih obveznika, preko noći svoju razvojnu politiku zaustavi, broj zaposlenih smanji na 150 i prepolovi mogućnost ostvarivanja postojećih prihoda kao i njihovo povećanje u narednom periodu”, ističe se u saopštenju.

Na sjednici su usvojeni plan i strategija cjelokupnog razvoja, razvoja postojećih djelatnosti proizvodnje i emitovanja televizijskog programa i priređivanja igara na sreću, kao i unaprjeđenjem Društva u narednom periodu, proširenjem obavljanja djelatnosti, prevashodno kroz djelatnosti srodnih postojećim, bazirajući se posebno na oblasti iz turizma kao industrijske grane.

Dnevne novine