Snimanje dokumentarnog filma u Petnjici

U selu Hazane, u blizini Petnjice, počelo je snimanje dokumentarnog filma “Nekome svome“ nagrađivanog crnogorskog reditelja i scenariste Seada Šabotića. U novom filmu Šabotić govori o kućama koje grade iseljenici na području sjevera Crne Gore.
U neobičnom hibridnom dokumentarnom filmu pokreće se pitanje identiteta naših ljudi u dijaspori koji je umnogome oličen u kućama koje zjape na osami.
Direktor fotografije je Ivan Čojbašić, saradnik na scenariju i asistent režije Milo Masoničić, snimatelj zvuka Jovan Vučur, a producent filma Branimir Žugić, ekipa sa kojima je Šabotić sarađivao i ranije.
Film nastaje u produkciji Live production iz Podgorice, kao završni rad na post–diplomskim studijama na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje u mentorstvu istaknutog dokumentariste Vladimira Perovića, a sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i Fondacije Petrović Njegoš a uz podršku produkcijske kuće Cinnamon iz Beograda i Opštine Petnjica.
Premijera filma očekuje se krajem ove ili početkom naredne godine.
Podsjećamo, Šabotić je do sada režirao dva kratka dokumentarna filma – „Dan od snova“ i „Revolucionarni Dom“, koji su prikazani i nagrađeni na brojnim međunarodnim festivalima u Evropi.