Saznajte zašto Ronaldo koristi usluge surogat majki

Misterija veća od Majkla Džeksona: Zašto Ronaldova djeca nemaju majke i koliko to zadovoljstvo košta?
Mnogima nije jasno zbog čega zavodnik i frajer poput Kristijana Ronalda koristi usluge surogat majki kad god poželi da se ostvari kao otac, piše Glossy.
Slavni fudbaler Kristijano Ronaldo obradovao je nedavno fanove fotkama novorođenih blizanaca, koji su dobili imena Eva i Mateo. Objavio je i fotku ponosnog starijeg brata, svog šestogodišnjeg sinčića Kristijaninja.

Odgajaju ih fudbaler, kada je tu, njegova majka Dolores, sestre Alma i Lilijana Katija i armija dadilja. Zvuči poznato? I kralj popa Majkl Džekson ima troje dece, dvoje sa bivšom suprugom koja mu je prepisala sva roditeljska prava, i treće čija majka nikada nije predstavljena javnosti. Poznati često koriste usluge surogat majki, iz najrazličitijih razloga. Najčešće se to dogodi kada nisu u stanju da začnu ili iznesu trudnoću, ali neki od njih optuživani su i da im nepoznate žene rađaju decu da ne bi morali da uzurpiraju svoje poslovne rasporede. Ali šta su Kristijanovi motivi? Objava rođenja prvog sina zaprepastila je javnost, a fudbaler, koji je tada imao samo 26 godina, kratko je rekao da su sva roditeljska prava prebačena na njega, odnosno da majka neće imati nikakav kontakt sa djetetom koje je pljunuti fudbaler i nosi njegovo ime.
Dejli mejl ekskluzivno je otkrio da su blizanci, dječak i devojčica, začeti u laboratoriji u Los Anđelesu, čiji su dokumenti delom dostupni javnosti. Među njima je ugovor između određenog roditelja, u kom delu je potpisan Kristijano Ronaldo dos Santos Aveiro, i nepoznate majke. List prenosi da je štriklirano polje Surogat materinstvo. To je samo deo zagonetke, jer deca nisu rođena u Los Anđelesu, već La Mesi, kalifornijskom gradu u blizini meksičke granice. Tamo izvodi iz matične knjige rođenih otkrivaju da su devojčica Eva Marija i dječak Mateo rođeni pre tri nedelje, ona u 9.07, on minut kasnije. Ovaj dokument rješio je jedan deo misterije, jer su do sada tabloidi nagađali čak da su “navodne blizance” rodile dvije različite žene. A njihov stariji brat? Ronaldova majka Dolores napisala je u svojoj zvaničnoj biografiji da je lično otišla po Kristijana mlađeg u privatnu bolnicu na Floridi, i odvela ga u Španiju. Međutim, ta priča je izgleda samo pokušaj da se javnosti zamažu oči, pošto krštenica Ronaldovog starijeg sina jasno navodi da je rođen u istoj bolnici gde i njegovi mlađi brat i sestra. Plus, do danas nije jasno da li ga je zaista rodila surogat majka, ili je plod veze za jednu noć sa djevojkom koja je pristala da se odrekne djeteta za bogatstvo.

Mnogima nije jasno zbog čega zavodnik i frajer poput Kristijana Ronalda koristi usluge surogat majki kad god poželi da se ostvari kao otac…
Advokatica specijalizovana za pitanja surogat materinstva Stefani Kabaljero rekla je za američku štampu da je moguće da su sva Kristijanova deca iz iste grupe embriona. Navodno, kada je mali Kristijano začet, rutinski je oplođeno više embriona, koji su potom zamrznuti, i odatle su stigli i Eva i Mateo. Ona je za Dejli mejl objasnila i na koji način funkcioniše surogat materinstvo u Kaliforniji, i zbog čega se mnogi odlučuju da dođu upravo u tu državu po decu. 2,3 miliona lajkova za samo sat vremena: Kristijano Junior, Mateo, Eva i njihov tata su najveće zvezde Instagrama u ovom trenutku. U Portugaliji, Ronaldovoj rodnoj zemlji, surogat materinstvo bilo je protivzakonito do prošle godine, kada je dozvoljeno samo u određenom broju specifičnih slučajeva. Fudbaler, koji je neoženjeni muškarac, svakako se u rodnoj zemlji ne bi kvalifikovao za ovaj proces. U Španiji, gde živi, ovakvi dogovori takođe se ne prave, barem ne zakonito. Ali u Kaliforniji, surogat materinstvo je industrija vrijedna milijarde dolara. Zakoni su veoma blagonakloni prema svakome ko želi da na ovaj način dobije dijete, pa i neoženjenim i neudatim osobama. Klijent najpre bira ženu koja donira jajnu ćeliju, na osnovu opširne baze podataka agencije koju je odabrao. Među podacima su njihove fotografije, razni detalji iz biografije kao što su životne navike ili zdravstveno stanje. Odabrana donatorka dobija uobičajenu nadoknadu od oko 7.000 evra.Agencija za blizance ubira honorar od 140.000 evra za cio proces, od čega samo 40.000 ide surogat majci. U Kaliforniji, žena koja je donirala jaje NEĆE biti i surogat majka, već će za to biti angažovana druga žena. Kabaljerova je objasnila da je razlog za ovaj dodatni korak nastojanje da se izbjegne da donatorka ćelije i otac razviju emotivni odnos.

Pre nego što oplođeni embrion, ili embrioni, budu implantirani u surogat majku, ona i otac potpisuju ugovor kojim se njemu prepuštaju sva prava, odnosno ona se svojih odriče u potpunosti. Taj proces odvija se u kancelarijama odabrane agencije, i često podrazumeva da se biološki otac i surogat majka nikada ni ne sretnu, što znači da majke često ne znaju da su rodile dijete, ili djecu, poznatoj ličnosti. To su svi zvanični troškovi, a pitanje je koliko je Ronaldo možda samoinicijativno stimulisao surogat majku kako nikada ne bi progovorila o njihovom dogovoru. Britanski San navodi da je majka Kristijana mlađeg dobila čak 11,5 miliona evra za suroga Mnoge najviše zbunjuje pitanje – zašto, uopšte, surogat majka? Zašto ne neka od prelepih žena sa kojima je fudbaler bio u stabilnim vezama tokom svih ovih godina? Portugalska štampa najviše podvlači činjenicu da Ronaldo potiče iz konzervativne i religiozne sredine, gde se dil poput njegovog smatra neprirodnim ili čak bezbožničkim.

Razlog za instant porodicu navodno leži u fudbalerovom strahu od vezivanja za ženu koja bi mogla da ga, nekoliko godina kasnije, odere na sudu ili mu čak oduzme djecu. A njegova djevojka Georgina trenutno je trudna! Zato nije sasvim jasno zbog čega se odlučio na korak kojim, po mnogima, izbija na prvo mjesto top liste bizarnih porodičnih priča u svetu sporta.j